29χρονος βγάζει 114.000 το χρόνο – «Είμαι πιο πετυχημένος και δουλεύω λιγότερο»

Πολλοί θέλουν να φύγουν από την τυπική δουλειά και να βρουν την άκρη μέσω της αυτοαπασχόλησης. Κάτι τέτοιο κατάφερε ο Κάρτερ Όσμπορν.

29χρονος βγάζει 114.000 το χρόνο - «Είμαι πιο πετυχημένος και δουλεύω λιγότερο»

Υπάρχουν ορισμένες ιστορίες ανθρώπων που πέτυχαν το… ακατόρθωτο, που πραγματικά τους βγάζεις το καπέλο!

Κάτι τέτοιο κατάφερε ο Κάρτερ Όσμπορν που αποφάσισε να παρατήσει την κανονική του δουλειά για να κάνει κάτι δικό του.

Αν και η αρχή ήταν δύσκολη με αρκετό άγχος, τελικά τα κατάφερε και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Πως κατάφερε να πετύχει ο Κάρτερ Όσμπορν

Στην αρχή έκανε και τις δύο δουλειές ταυτόχρονα για πέντε χρόνια. Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2023 πήρε τη θέση του διευθυντή στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων που εργαζόταν, κάτι που του έδωσε πολύ περισσότερες ευθύνες.

Παράλληλα το side hustle με το οποίο ασχολιόταν (επεξεργαζόταν δοκίμια εισαγωγής τελειόφοιτων λυκείου), είχε αρχίσει να ανεβαίνει και για αυτό δούλευε συνολικά 70 ώρες την εβδομάδα.

Η παράλληλη δουλειά, του απέφερε περισσότερα από 114.000 δολάρια πέρυσι, που ήταν πρακτικά τα διπλάσια χρήματα από τον κανονικό του μισθό.

Την ίδια ώρα, ένα από τα άτομα που βοηθούσε, έγινε δεκτό στην πρώτη του επιλογή το Pitzer College, ένα ιδιωτικό κολέγιο στο Claremont της Καλιφόρνια.

Μετά από αυτό, ο Όσμπορν ήταν τόσο χαρούμενος και εκεί κατάλαβε πως είχε έρθει η ώρα για τη μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του.

Η απόφαση που του άλλαξε τη ζωή

Το side hustle, ήρθε η ώρα να γίνει κύρια δουλειά και ο Όσμπορν παραιτήθηκε από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων που εργαζόταν.

Συνειδητοποίησε ότι πλέον θα είχε το χρόνο να αναλαμβάνει περισσότερους πελάτες και να φέρνει το ίδιο καλά αποτελέσματα.

Αυτή τη στιγμή, αν και η Άνοιξη είναι μια “κακή” περίοδος για αυτό που κάνει, έχει ήδη 24 πελάτες, την ώρα που την ίδια εποχή πέρυσι είχε 9.

«Είμαι πλέον πολύ πιο πετυχημένος και έχω περισσότερη αγάπη για αυτό που κάνω», λέει ο Όσμπορν.

Πόσο εργάζεται αυτή τη περίοδο

Με τα νέα δεδομένα, ο Όσμπορν εργάζεται τρεις ώρες την εβδομάδα, ερευνώντας τις τάσεις της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται, τα στατιστικά των αποδοχών και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών διδασκαλίας. Οι ώρες εργασίας του, θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 40 ώρες την εβδομάδα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, και πιθανότατα περισσότερες το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στην αγορά αυτή υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αίτηση στο κολέγιο από ποτέ, και οι φοιτητές παλεύουν με τα δοκίμιά τους πιο πολύ μετά την Covid απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Όταν ο ίδιος έκανε αίτηση για το κολέγιο το 2013, έγραψε πέντε ή έξι δοκίμια. Τώρα, πολλοί μαθητές που κάνουν αίτηση, πρέπει να γράψουν πάνω από 20, λέει.

Σκέψεις για επέκταση στο μέλλον

Αν δει ότι οι πελάτες ανεβαίνουν αρκετά, σκέφτεται να προσλάβει άτομο να τον βοηθάει και να πάρει από πάνω του αρκετές ευθύνες.

Το κακό είναι, βέβαια, πως δεν μπορεί να προβλέψει τα κέρδη ενός ολόκληρου έτους, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της επιχείρησής του έρχεται το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους.

Πριν εγκαταλείψει τη βασική δουλειά του, υπολόγισε τα έξοδά του για τους επόμενους έξι μήνες – συμπεριλαμβανομένου του στεγαστικού του δανείου, της ασφάλισης του και της μέσης εβδομαδιαίας δαπάνης – και είδε ότι μπορεί να κάνει αυτή την κίνηση!

Πλέον έχει πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ασκείται περισσότερο, να βγάζει βόλτα τον σκύλο του και να επισκέπτεται τους γονείς του πιο συχνά, λέει. Όλη αυτή η κατάσταση, τον κάνει να αισθάνεται λιγότερο αγχωμένος.