Α. Χαρίτσης: «Το περίφημο επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει πλήρως»

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστέρας», Αλέξης Χαρίτσης μίλησε για την πλήρη κατάρρευση του επιτελικού κράτους.

Α. Χαρίτσης: «Το περίφημο επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει πλήρως»

«Τέσσερις μήνες μετά τις πλημμύρες, το περίφημο επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει πλήρως και έχει αφήσει αβοήθητους τους κατοίκους της Θεσσαλίας. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε την φωνή των συμπολιτών μας σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, γι’ αυτό και δεσμευθήκαμε να προχωρήσουμε σε μια σειρά από κοινοβουλευτικές ενέργειες, ώστε να αναδείξουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς» Αλέξης Χαρίτσης, από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα. Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που είναι αναγκαίες για την περιοχή, τονίζοντας πως τα σημαντικά ζητήματα για τους κατοίκους, είναι να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις, να αποκατασταθούν οι ζημιές στις αγροτικές εκτάσεις και τις επιχειρήσεις, αλλά και να ξεκινήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των χωριών και των πόλεων.

«Έχουμε μπροστά μας την κλιματική κρίση η οποία είναι ήδη παρούσα, και εδώ στην Θεσσαλία οι άνθρωποι την βίωσαν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Δεν μπορεί όμως η κλιματική κρίση να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως δικαιολογία για να μην προχωράει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να θωρακίσει τις πόλεις και τα χωριά μας», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι έχει ευθύνη για την καθυστέρηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών, ενώ τόνισε πως χρειάζεται να δοθούν κατά προτεραιότητα οι χρηματοδοτήσεις που έχει στην διάθεση της η χώρα, από το Ταμείο Ανάκαμψης και την νέα ΚΑΠ, στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών που έχουν πληγεί από τις μεγάλες κρίσεις των φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Χαρίτσης είπε οτι η «Νέα Αριστερά» βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους όλης της Θεσσαλίας, και στοχεύει να αποτελέσει την φωνή τους σε πολιτικό επίπεδο, σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.