Αυτές οι εφαρμογές κλέβουν λέφτα – Διαγράψτε άμεσα

Έκτακτη ανακοίνωση αναφορικά με ορισμενές εφαρμογές, οι οποίες έχουν σκοπό να μας πάρουν τα λεφτά και πρέπει να διαγραφούν άμεσα.

Αυτές οι εφαρμογές κλέβουν λέφτα - Διαγράψτε άμεσα

Οι τρόποι για να μας κλέψουν τα λεφτά είναι πολλοί και κανείς δεν μπορεί να τους προβλέψει, καθώς πλέον υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που αποσκοπούν σ’ αυτόν τον στόχο γι’ αυτό προχωρήστε σε άμεση διαγραφή τους.

Πιο αναλυτικά να αναφέρουμε ότι συναγερμός έχει σημάνει για τρεις κακόβουλες εφαρμογές, στις οποίες οι χρήστες Android πρέπει να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν εγκαταστήσει στα τηλέφωνά τους γιατί διαφορετικά τα νέα για εκείνους θα είναι άσχημα.

Από εκεί και πέρα ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ερευνητές της εταιρείας λογισμικού κυβερνοασφάλειας ESET λένε ότι αυτές οι εφαρμογές κλέβουν προσωπικές πληροφορίες χρηστών και παράλληλα μας παίρνουν τα χρήματά μας.

Ορισμένες εφαρμογές μας κλέβουν χρήματα – Προχωρήστε σε άμεση διαγραφή τους

Να διαγράψετε αμέσως αυτές τις 3 εφαρμογές, εάν τις έχετε στο κινητό σας τηλέφωνο.

Συναγερμός για τρεις κακόβουλες εφαρμογές που οι χρήστες Android πρέπει να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν εγκαταστήσει στα τηλέφωνά τους.

Συγκεκριμένα, ερευνητές της εταιρείας λογισμικού κυβερνοασφάλειας ESET λένε ότι αυτές οι εφαρμογές κλέβουν προσωπικές πληροφορίες χρηστών. Συμπεριλαμβάνονται τα διαπιστευτήρια που απαιτούνται για την πρόσβαση στις οικονομικές εφαρμογές των θυμάτων.

Αυτές οι εφαρμογές θεωρούνται εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κι ενώ μπορεί να φαίνεται ότι παρέχουν βασικές λειτουργίες και φαίνονται νόμιμες, περιέχουν κακόβουλο λογισμικό XploitSPY.

Το τρομακτικό είναι ότι αυτές οι εφαρμογές έφτασαν μέσω του Google Play Protect. Αυτό «σαρώνει» καθημερινά όλες τις εφαρμογές σε συσκευές Android, για να «αποτρέψει την εγκατάσταση επιβλαβών εφαρμογών». Αν διαθέτετε κάποια από τις τρεις εφαρμογές που αναφέρονται παρακάτω, πρέπει να τις απεγκαταστήσετε άμεσα:

  • Dink Messenger.
  • Sim Info.
  • Defcom.

Παρ’ ότι αυτές οι εφαρμογές έχουν αφαιρεθεί από το Google Play Store, εάν τις έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας, μπορούν να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία και να βοηθήσουν τους χάκερ να εισβάλλουν στις οικονομικές σας εφαρμογές.

Δείτε εάν κάποια από αυτές τις εφαρμογές βρίσκεται στο τηλέφωνο ή το tablet σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Εφαρμογές → Εμφάνιση όλων των εφαρμογών. Κατόπιν μετακινηθείτε προς τα κάτω για να εντοπίσετε τις εφαρμογές.

Για να διαγράψετε μία εφαρμογή, ανοίξτε το Google Play Store → Πατήστε το εικονίδιο προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης → Πατήστε Διαχείριση εφαρμογών και συσκευών → Πατήστε στην καρτέλα Διαχείριση → Επιλέξτε το όνομα της εφαρμογής που θέλετε να απεγκατασταθεί → Πατήστε Κατάργηση εγκατάστασης.

Μπορείτε να προσδιορίσετε εάν το τηλέφωνο έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό XploitSPY προσέχοντας τα ακόλουθα σημάδια:

  • Η συσκευή σας λειτουργεί πιο αργά από το κανονικό με μειωμένη απόδοση, συμπεριλαμβανομένων χαμηλότερων ταχυτήτων Διαδικτύου.
  • Έχουν αλλάξει οι ρυθμίσεις του συστήματος χωρίς την άδειά σας.
  • Αδειάζει πολύ γρήγορα η μπαταρία.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα χρήματα έχουν εξαφανιστεί από τις οικονομικές σας εφαρμογές ή έχετε πέσει θύμα κλεμμένης ταυτότητας, αυτά είναι σημάδια ότι το τηλέφωνο μπορεί να εκτελεί κακόβουλες εφαρμογές.

Πέραν του ότι βρίσκεται σε εφαρμογές που παρατίθενται στο Play Store, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί στο τηλέφωνο μέσω μολυσμένων συνημμένων σε e–mail, κακόβουλων διαφημίσεων που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και από scam ιστότοπους, που μπορεί να σας έχει ζητηθεί να επισκεφτείτε.