Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών της αεροπορικής επιδρομής στη Δαμασκό

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών της αεροπορικής επιδρομής που έλαβε χώρα στη Δαμασκό με το Ιράν να απειλεί το Ισραήλ.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών της αεροπορικής επιδρομής στη Δαμασκό

Άλλο ένα στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης υπέκυψε στα τραύματά του, μετά το αεροπορικό πλήγμα σε κτίριο στη Δαμασκό της Συρίας, ανεβάζοντας στα πέντε τον συνολικό αριθμό των μελών του ιδεολογικού στρατού του Ιράν που σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο ένας από τους τραυματίες από το πλήγμα του σιωνιστικού καθεστώτος» υπέκυψε, ανέφερε η ανακοίνωση των ιρακινών δυνάμεων, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Mehr.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Φρουρών, ο Μοχαμάντ Αμίν Σαμαντί «έπεσε μάρτυρας» στη Συρία.

Τουλάχιστον 10 νεκροί από το αεροπορικό πλήγμα στη Δαμασκό, σύμφωνα με απολογισμό συριακής ΜΚΟ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν σήμερα στο αεροπορικό πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον εντός κτιρίου στη Δαμασκό, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό της ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο απολογισμός ανήλθε από τους έξι στους 10 νεκρούς αφότου ανασύρθηκαν πτώματα που βρίσκονταν κάτω από τα χαλάσματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα το Λονδίνο, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Ιράν-αεροπορικό πλήγμα στη Συρία: Η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ και απειλεί με αντίποινα

Το Ιράν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων Ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων στη Συρία και το απείλησε με αντίποινα «την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ιρανικής διπλωματίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί «καταδίκασε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος», που αποτελεί «μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξαπλωθεί η αστάθεια και η ανασφάλεια στην περιοχή».

«Πέραν της πολιτικής, δικαστικής και διεθνούς καταδίωξης αυτών των επιθετικών και εγκληματικών ενεργειών, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στην οργανωμένη τρομοκρατία του πλαστού σιωνιστικού καθεστώτος την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος», συμπλήρωσε.

Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης επιβεβαίωσε πως τέσσερα από τα μέλη του σκοτώθηκαν σε αυτό το πλήγμα σήμερα εναντίον ενός κτιρίου στη Δαμασκό, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους, σύμφωνα με μια συριακή ΜΚΟ.

Ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ένα από τα θύματα είναι ο «στρατηγός Σάντεχ Ομιντζάντεχ, υπεύθυνος στη Συρία της υπηρεσίας πληροφοριών για τη Δύναμη Κουντς», τον υπηρεσιακό βραχίονα για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό του Ιράν. Αυτή η πληροφορία δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί.

Για τον εκπρόσωπο τύπου της ιρανικής διπλωματίας «η συχνή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και η κλιμάκωση των επιθετικών και προκλητικών ενεργειών εναντίον διαφόρων στόχων» σε αυτή τη χώρα καταδεικνύουν «την αδυναμία και απόγνωση» του Ισραήλ «στο πεδίο της μάχης εναντίον των δυνάμεων αντίστασης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη τις τελευταίες 100 ημέρες».