Αυξήσεις που όμως δεν φέρνουν ανακούφιση!

Δεν αλλάζει και πολλά η επικείμενη αύξηση στον κατώτατο μισθό στη χώρα μας...

Αυξήσεις που όμως δεν φέρνουν ανακούφιση!

Περιμένοντας τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό παρατηρούμε τις αντιδράσεις όσων λένε ότι καμία διαφορά δεν πρόκειται να δούμε στην τσέπη μας, μιας κι οι αυξήσεις που δεν συνοδεύονται από αύξηση παραγωγικότητας εργασίας φέρνουν πάντα πληθωρισμό.

Ο πρωθυπουργός, αντί να μειώσει φόρους, ΦΠΑ ή ΕΦΚ, δίνει αυξήσεις που δεν αντιστοιχούν σε αυξημένη παραγωγικότητα, άρα η ακρίβεια στην αγορά κατά ένα μέρος της είναι δικό του επίτευγμα, λένε οι σκεπτικοί. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι υπάρχει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στη μέση και πως η κυβέρνηση χαρίζει αυξήσεις σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού που δεν τις δικαιούνται μόνο και μόνο για να πάρει ψήφους στις επόμενες εκλογές.

“Δεν πειράζει, άλλη μια πτώση των εξαγωγών και μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών είναι ό,τι πρέπει για την διαλυμένη ελληνική οικονομία (not), όσοι μπορείτε επενδύστε σε ξένες μετοχές (ή συνδεδεμένα με αυτές) αμοιβαία κεφάλαια, το οικονομικό επιτελείο λειτουργεί εντελώς μη ορθολογικά και παραμένουμε η χώρα των …μαυρογυαλούρων” αναφέρουν χαιρέκακα tweets στα social media.

Φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος που λέει πως ο κατώτατος μισθός αυξάνεται συνεχώς από την μέρα που η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση. Θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα για τους Έλληνες εργαζόμενους, χωρίς τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τραγικές συνέπειες με την ακρίβεια στην ενέργεια, στα ενοίκια και στα τρόφιμα.

Όπως και να χει, οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν με ένα θολό όραμα μεγέθυνσης των κερδοφοριών τους το οποίο, την ίδια στιγμή υπονομεύει και την δική τους παραγωγική ανάπτυξη.