Αγωγή μαμούθ για πασίγνωστη σοκολάτα – Τι βρέθηκε

Υποβλήθηκε αγωγή ύψους πέντε εκατομμυρίων εναντίον της εταιρείας Hershey, του γίγαντα στον χώρο της σοκολάτας, για παραπλανητικές πρακτικές.

Αγωγή μαμούθ για πασίγνωστη σοκολάτα - Τι βρέθηκε

Μια γυναίκα από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσε μήνυση εναντίον της Hershey, του γιγαντιαίου κατασκευαστή ζαχαροπλαστικής, κατηγορώντας την για παραπλάνηση.

Η Hershey Company αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες σοκολάτας στον παγκόσμιο χώρο, παραγωγής επίσης ψημένων προϊόντων όπως μπισκότα και κέικ, ενώ προσφέρει ποτά όπως το γάλα, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα. Υπενθυμίζεται ότι διάφορα είδη της εταιρείας κυκλοφορούν και στην Ελλάδα.

Ακολουθεί το δημοσίευμα της ιστοσελίδας cibum.gr:

Μία γυναίκα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ μήνυσε τον γίγαντα ζαχαροπλαστικής Hershey για παραπλάνηση. Η Hershey Company είναι μία από τις μεγαλύτερες σοκολαβιομηχανίες στον κόσμο και παράγει επίσης ψημένα προϊόντα, όπως μπισκότα και κέικ, και πουλά ποτά όπως μιλκσέικ , καθώς και άλλα προϊόντα.

Η Cynthia Kelly, ζητά αποζημίωση 5 εκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με την nypost, ισχυρίζεται ότι η συσκευασία της σοκολάτας Reese είναι παραπλανητική καθώς δεν ταιριάζει με το περιεχόμενο. Σύμφωνα με την Kelly ενώ στη φωτογραφία της συσκευασίας η σοκολάτα δείχνει μία κολοκύθα, η σοκολάτα στην πραγματικότητα δεν έχει ούτε το σχέδιο ούτε το σχήμα κολοκύθας και μοιάζει με ένα αυγό!

“Το προϊόν Reese’s Peanut Butter Pumpkins που αγόρασε ο Ενάγων δεν περιείχε κανένα από τα καλλιτεχνικά σκαλίσματα του στόματος ή των ματιών όπως απεικονίζονται στην ετικέτα”, ανέφερε η αγωγή. Στην μήνυση αναφέρονται και άλλα προϊόντα Reese ως παραπλανητικά όπως φαντάσματα, νυχτερίδες, μπάλες football και χιονάνθρωπους αλλά η σοκολάτα δεν έχει καμία σχέση με τις φωτογραφίες.

“Αυτή είναι μια ομαδική αγωγή κατά της Hershey επειδή παριστάνει ψευδώς πολλά προϊόντα Peanut Butter της Reese ότι περιέχουν ρητά σκαλισμένα καλλιτεχνικά σχέδια όταν δεν υπάρχουν τέτοια σκαλίσματα στα πραγματικά προϊόντα”, ανέφερε η αγωγή. Η ομαδική αγωγή θα καλύψει «όλους τους καταναλωτές στην Πολιτεία της Φλόριντα που αγόρασαν ένα από τα προϊόντα».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο η Hershey Βρέθηκε στο στόχαστρο ενός καταναλωτή από τη Νέα Υόρκη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τη μαύρη σοκολάτα της, η οποία φέρεται να περιέχει επικίνδυνα επίπεδα μολύβδου και καδμίου.

H δικηγορική εταιρεία που ανέλαβε την υπόθεση, έχει επίσης καταθέσει αγωγές κατηγορώντας τους Burger King και Taco Bell ότι πουλούσαν τρόφιμα που όταν σερβίρονται φαίνονται λιγότερο δελεαστικά από τις διαφημίσεις.

Hershey’s | Διάσημα προϊόντα με σοκολάτα & φιστικοβούτυρο

Η εταιρεία Hershey’s είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σοκολάτας στον κόσμο με πάνω από 124 χρόνια καινοτομίας και πωλήσεις σε περισσότερες από 60 χώρες.

Τα Resee’s, τα αγαπημένα σνακ με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, ανήκουν επίσης στην γκάμα της Hershey’s.

Η Hershey Company, γνωστή μέχρι τον Απρίλιο του 2005 ως Hershey Foods Corporation και κοινώς ονομάζεται Χέρσεϊ, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σοκολάτας στη Βόρεια Αμερική. Η έδρα της είναι στο Hershey, Πενσυλβανία, η οποία είναι επίσης το σπίτι Hershey’s Chocolate World. Ιδρύθηκε από τον Milton S. Hershey το 1894 ως το Hershey Chocolate Company, θυγατρική της εταιρείας Λάνκαστερ καραμέλα. Τα προϊόντα Hershey πωλούνται σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, Η Hershey είναι μέλος του Παγκόσμιου Ιδρύματος για το κακάο. Επίσης, συνδέεται με το Στάδιο Hersheypark και το Giant Center.

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι για περισσότερο από εκατό χρόνια, η σοκολάτα ήταν πολυτέλεια που απολάμβαναν μόνο οι πλούσιοι. Αυτό επικρατούσε μέχρι που ο Milton Hershey δημιούργησε ένα εργοστάσιο σοκολάτας και άρχισε την μαζική παραγωγή σοκολάτας γάλακτος, καθιστώντας έτσι τη σοκολάτα προσιτή σε όλους! Η εταιρεία Hershey ξεκίνησε με το πάθος ενός ανθρώπου για φτιάξει νόστιμες «λιχουδιές» που θα έκαναν τους ανθρώπους να χαμογελούν.

Ελπίζοντας να δώσει στους εργάτες του μια καλύτερη ποιότητα ζωής στη χώρα τους, ο Milton σχεδίασε, ενθάρρυνε και βοήθησε να οικοδομηθεί μια μοντέρνα πόλη γεμάτη με γραμμές τρόλεϊ, σπίτια, σχολεία, πισίνες ακόμη και με ζωολογικό κήπο! Αυτή είναι η πόλη που αργότερα έγινε γνωστή ως Hershey, PA.

Ο Milton Hershey, πολύ πριν φύγει από την ζωή (1945), αφιέρωσε ολόκληρη την περιουσία του στην φροντίδα της εταιρείας, της πόλης και των φιλανθρωπικών σχολών και ιδρυμάτων. Χάρη στην καλή διαχείριση, η κληρονομιά του Milton έχει αναπτυχθεί και οι φιλανθρωπικές του προσπάθειες έχουν εκπαιδεύσει και διδάξει χιλιάδες νέους- άνδρες και γυναίκες. Ήταν και θα είναι πάντα μια αληθινή έμπνευση για όλους!