Αλμυρό κέικ με τυριά και λαχανικά

Ανακάλυψε μια γευστική συνταγή για αλμυρό κέικ με αφράτη υφή, πλούσια γεύση τυριών και λαχανικών, ιδανικό για brunch, συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα!

Αλμυρό κέικ με τυριά και λαχανικά

Το αλμυρό κέικ αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική του παραδοσιακού κέικ – χωρίς ζάχαρη αλλά με τυριά, αλλαντικά ή λαχανικά. Στη σημερινή συνταγή συνδυάζουμε γραβιέρα, φέτα και πιπεριές για ένα νόστιμο αποτέλεσμα, που τρώγεται ζεστό ή κρύο και ταιριάζει με σαλάτα ή σκέτο. Είναι εύκολο, γρήγορο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό!

Αλμυρό κέικ με τυριά και λαχανικά: Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Ψήσιμο: 45 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

Υλικά (για 1 μακρόστενη φόρμα)

  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κολοκυθάκι τριμμένο και στραγγισμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Προαιρετικά: ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις).
  • Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με το ελαιόλαδο και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε μέσα τα τυριά, τις πιπεριές και το κολοκυθάκι.
  • Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε προαιρετικά μυρωδικά της επιλογής σου.
  • Άλειψε μια φόρμα με λίγο λάδι ή βάλε αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο.
  • Άφησε να κρυώσει ελαφρά πριν το ξεφορμάρεις και το κόψεις.

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις λιαστή ντομάτα, ελιές ή και αλλαντικά.
  • Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, βάλε λίγο κασέρι ή κεφαλοτύρι.
  • Το κολοκύθι πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο για να μη γίνει υγρό το μείγμα.
  • Συνόδευσε με ντιπ γιαουρτιού ή μουστάρδας.