Ανάλαφρη μους γιαουρτιού με φρούτα του δάσους
Η μους γιαουρτιού με φρούτα του δάσους είναι το ιδανικό επιδόρπιο για όσους θέλουν να απολαύσουν κάτι γλυκό χωρίς τύψεις. Φτιάχνεται εύκολα, σε λίγα μόνο λεπτά, και προσφέρει ένα εξαιρετικό συνδυασμό δροσιάς και γεύσης. Μπορεί να σερβιριστεί σε ποτήρια, μπολ ή ακόμα και σαν στρώση σε κάποιο γλυκό ψυγείου.
Αν αγαπάς τα δροσερά, ελαφριά γλυκά με φυσικά συστατικά, τότε αυτή η μους γιαουρτιού με φρούτα του δάσους είναι για σένα. Εύκολη στην παρασκευή, χωρίς ψήσιμο και γεμάτη γεύση, συνδυάζει την απλότητα του γιαουρτιού με την ένταση των φρούτων του δάσους. Είναι ιδανική για καθημερινό επιδόρπιο ή και για πιο επίσημα γεύματα, αφού εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και τη φρεσκάδα της.
Μους γιαουρτιού με φρούτα του δάσους – Γιατί κάνει καλό στην υγεία
- Γιαούρτι: πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και προβιοτικά, βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
- Φρούτα του δάσους: γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και Ε, ενισχύουν τη μνήμη και καταπολεμούν τις φλεγμονές.
- Μέλι (αν χρησιμοποιηθεί): φυσικό γλυκαντικό με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά (και επιπλέον 1-2 ώρες ψύξης προαιρετικά)
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (2% ή πλήρες)
- 200 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά light)
- 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1 βανίλια (ή εκχύλισμα βανίλιας)
- 200 γρ. φρούτα του δάσους (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή μέλι για τα φρούτα
- Φύλλα δυόσμου (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
- Σε μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και τη βανίλια.
- Ενσωματώνουμε απαλά την σαντιγί στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις.
- Σε μικρό κατσαρολάκι ή τηγάνι, σοτάρουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη ή μέλι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να βγάλουν τα υγρά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ποτήρια ή μπολ, βάζουμε εναλλάξ στρώσεις μους και φρούτων.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για καλύτερη υφή και γεύση.
- Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και φύλλα δυόσμου πριν το σερβίρισμα.
Tips:
- Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στο μείγμα.
- Μπορείς να αντικαταστήσεις το μέλι με στέβια για πιο light αποτέλεσμα.
- Για vegan εκδοχή, χρησιμοποίησε φυτικό γιαούρτι και κρέμα καρύδας.
- Σέρβιρε σε διαφανή ποτήρια για εντυπωσιακή παρουσίαση.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις