Ανατροπή σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ αύριο 14/1 – Θα ανοίξουν ή όχι

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα αύριο Κυριακή 14/1 στη χώρα μας. Ποιο το ωράριο λειτουργίας. Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ.

Ανατροπή σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ αύριο 14/1 - Θα ανοίξουν ή όχι

Αρκετοί αναρωτιούνται σχετικά με το τι θα γίνει την Κυριακή 14 Ιανουαρίου με τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.

Θα μείνουν ανοιχτά ή όχι τελικά; Τι θα ισχύσει στη χώρα μας.

Η απάντηση είναι ότι θα είναι ανοιχτά για τον κόσμο κάτι που συνιστά… ανατροπή συγκριτικά με μια τυπική Κυριακή.

Ποιο το ωράριο λειτουργίας τους;

Ανοιχτά καταστήματα στις 14/1 – Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν

Ανοικτές οι πύλες θα είναι αύριο, Κυριακή (14/1) στα καταστήματα, με την αγορά να κινείται σε ρυθμούς χειμερινών εκπτώσεων.

Συγκεκριμένα, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα μικρά εμπορικά καταστήματα από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και για αλυσίδες καταστημάτων και πολυκαταστήματα από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Ο εμπορικός κόσμος προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να εκμεταλλευτεί τις εκπτώσεις, με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη να προτείνει «οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις να επεκταθούν στον κλάδο των επιχειρήσεων τροφίμων με μεγαλύτερη συμμετοχή των σούπερ μάρκετ για να νικήσουμε, όλοι μαζί, την ακρίβεια και να περιορίσουμε τον πληθωρισμό στη χώρα μας κατά μια μονάδα».

Τι θα κάνουν τα σούπερ μάρκετ

Πως θα κινηθεί κάθε μία από τις γνωστές αλυσίδες:

Αρχικά τα LIDL θα λειτουργήσουν ανάλογα με την περιοχή είτε 11:00 – 18:00, είτε 11:00 με 20:00, ενώ τα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος θα παραμείνουν κλειστά εκτός από εκείνο που βρίσκεται στο Metro Mall και εκείνο στην Πειραιώς που θα λειτουργήσουν με ωράριο 11:00 έως τις 20:00.

Ανοιχτός θα είναι ο Μασούτης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με ωράριο 07:00-23:00, καθώς και τα μίνι μάρκετ αλλά και το ΟΚ Market που έτσι και αλλιώς είναι ανοιχτά Κυριακές και αργίες.

Το μοναδικό κατάστημα Σκλαβενίτης που θα λειτουργήσει την Κυριακή είναι αυτό στο Smart Park στα Σπάτα κι αυτό μεταξύ 11:00 και 20:00.

Τα καταστήματα AB του δικτύου Λιανικής θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, εκτός των καταστημάτων Αγ. Δημήτριος Μetro Μall & Πειραιώς που θα λειτουργήσουν από 11.00πμ-20.00μμ.

Τέλος, κλειστά θα παραμένουν όλα τα καταστήματα του My Market εκτός από αυτό της Ερέτριας.