Ανατροπή στα καταστήματα την Κυριακή 21/1 – Τι θα γίνει

Ανοιχτά αναμένεται να παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή που μας έρχεται.

Ανατροπή στα καταστήματα την Κυριακή 21/1 - Τι θα γίνει

Σε αντίθεση με μια τυπική Κυριακή, τα καταστήματα την Κυριακή 21/1 θα μείνουν ανοιχτά.

Συγκεκριμένα, είμαστε στη δεύτερη εβδομάδα των Χειμερινών Εκπτώσεων που θα κρατήσουν μέχρι τις 29/2.

Όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχει απόφαση για ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή προκειμένου ο κόσμος να ψωνίσει.

Ποιο το ωράριο στα καταστήματα

Το προτεινόμενο ωράριο για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, ενώ πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Τι χρειάζεται να προσέχουμε στις αγορές μας

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει παραθέσει τους κανόνες για να μην την πατήσουν οι καταναλωτές στις εκπτώσεις.

Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).

Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής. Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.

Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.