Ανατροπή στις πληρωμές σε περίπτερα, ταξί – Τι αλλάζει από Δευτέρα

Καλά νέα για τους καταναλωτές αφού από Δευτέρα αλλάζει ο τρόπος πληρωμής σε πολλές επιχειρήσεις.

Ανατροπή στις πληρωμές σε περίπτερα, ταξί - Τι αλλάζει από Δευτέρα

Μπαίνουν οι κάρτες στη ζωή μας από τη Δευτέρα ακόμη περισσότερο…

Και αυτό γιατί όπως είναι γνωστό από τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024, θα πρέπει να δέχονται υποχρεωτικά πληρωμές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις.

Σε ποιες επιχειρήσεις αλλάζουν οι πληρωμές από Δευτέρα

Όπως προκύπτει, κάρτες θα γίνονται δεκτές υποχρεωτικά σε ταξί, περίπτερα, ψιλικαντζίδικα, λαϊκές αγορές, στο υπαίθριο εμπόριο, στους πάγκους στα θέατρα, κινηματογράφους, σε μεσίτες, ασφαλιστικούς πράκτοροι, γενικώς όλοι θα πρέπει να έχουν pos.

Ποιο το πρόστιμο αν δεν έχουν

Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές και προβλέπεται συγκεκριμένα χρηματικό πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ.

Το πρόστιμο των 1.500 ευρώ μειώνεται στο μισό αν:

Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής πράξης και σε κάθε περίπτωση πριν την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής προβεί σε καταβολή του προστίμου. Η καταβολή αυτή συνεπάγεται την αυτοδίκαιη παραίτηση του υπόχρεου από κάθε δικαίωμα προσβολής ή αμφισβήτησης της πράξης επιβολής προστίμου.

Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία αποδεικτικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει η χρήση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών, μέσων πληρωμής με κάρτα και μέσων πληρωμής με υπηρεσίες άμεσης πληρωμής από λογαριασμό σε λογαριασμό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσον αφορά τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS έχουν ολοκληρωθεί 135.000 διασυνδέσεις.