Απίστευτη εξέλιξη για πασίγνωστα μακαρόνια που αγοράζουμε όλοι

Ζυμαρικά «Ηλιος» μεσουρανούν και εκτός Ελλάδας! Η εταιρεία προχώρησε στη δυναμική ανάπτυξη των εξαγωγών της.

Απίστευτη εξέλιξη για πασίγνωστα μακαρόνια που αγοράζουμε όλοι

Τα μακαρόνια της εταιρείας ζυμαρικών “ΗΛΙΟΣ” είναι πλέον διαθέσιμα ακόμη και στην Ιαπωνία. Η εταιρεία, που εξειδικεύεται επίσης στην παραγωγή αλεύρων, πραγματοποίησε έναν δυναμικό άνοιγμα προς τις εξαγωγές της το 2023, εισερχόμενη σε επτά νέες αγορές.

Αυτή η επέκταση ενισχύει ακόμη περισσότερο την ήδη επιτυχημένη παρουσία της εταιρείας στο διεθνές πεδίο για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, πέραν των εθνικών συνόρων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επεκτάθηκε στην αγορά της Πολωνίας, όπου διαθέτει τη σειρά παιδικών ζυμαρικών και την κλασική σειρά ζυμαρικών της.

Στην αγορά της Ρουμανίας έχει παρουσία τόσο με τη σειρά ζυμαρικών Espressi ΗΛΙΟΣ όσο και με τη σειρά Kiddo Pasta, απευθυνόμενη σε όλη την οικογένεια.

Μια ακόμα εξαγωγική επιτυχία που πέτυχε η εταιρεία ήταν η τοποθέτηση προϊόντων της στην απαιτητική αγορά του Καζακστάν όπου διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από τα προϊόντα της και συγκεκριμένα τις σειρές ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ: ολικής άλεσης, την παιδική σειρά, τη βιολογική, τα ζυμαρικά gluten free και epsressi καθώς και το καινοτόμο προϊόν, artesian pasta straws.

Χάρη στη στοχευμένη εμπορική πολιτική της, η «ΗΛΙΟΣ» έχει πλέον παρουσία και στη Μάλτα, διαθέτοντας δημοφιλείς σειρές ζυμαρικών της, όπως την κλασσική, την παιδική, τα Espressi και τα Gluten Free.

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου αλλά και στη ζήτηση για ποιοτικά και θρεπτικά ζυμαρικά η κλασική σειρά ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ είναι πλέον τοποθετημένη στην αγορά της Νορβηγίας.

Εξαγωγές σε Αυστραλία και Ιαπωνία

Εκτός Ευρώπης τα ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ έχουν «ταξιδέψει» στην Αυστραλία, όπου μπορούν οι καταναλωτές να αναζητήσουν την κλασική σειρά ζυμαρικών, τα ζυμαρικά λαχανικών ΗΛΙΟΣ καθώς και το σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία βρίσκεται στην ιδιαίτερη και ανταγωνιστική αγορά της Ιαπωνίας, όπου εξάγει τα ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ.

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών «ΗΛΙΟΣ» ιδρύθηκε το 1932 έχοντας ως όραμα την ανώτερη ποιότητα και την πρωτοπορία. Με 90 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην αγορά εντός και εκτός συνόρων, η «ΗΛΙΟΣ» διαθέτει δίκτυο διανομής πανελλαδικής κάλυψης και πραγματοποιεί εξαγωγές σε 30 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Ζυμαρικά «Ηλιος»

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ‘ΗΛΙΟΣ’ ιδρύθηκε το 1932 στην Ελευσίνα και το 1934 μεταφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας σε ιδιόκτητο εργοστάσιο, στην οδό Γιατράκου στο Μεταξουργείο, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το 1ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ.

Το 1937 πέρασε στην ομόρρυθμη εταιρεία των αδελφών Α. Σακκαλή. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σταμάτησε την παραγωγή των προϊόντων της. Μετά το τέλος του εισήγαγε νέα αυτόματα μηχανήματα και έβαλε τις αρχές της παράδοσης που εκφράστηκε με το σύνθημα ‘ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ’.

Το 1974 η εταιρεία εκσυγχρονίζεται και μεταφέρεται σε νέο κτίριο στο 11ο χλμ της Εθν. Οδού Αθηνών-Λαμίας, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Το 1982 μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία συνεχίζοντας την καθιερωμένη παράδοσή της για εκλεκτής ποιότητας προϊόντα.

Το έτος 1995 ολόκληρο το πακέτο των μετοχών αγοράζεται από τον αλευροβιομήχανο κ. Παναγιώτη Σπ. Δάκο και η επωνυμία τροποποιήθηκε σε ‘ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΗΛΙΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠ. ΔΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Ζ.Τ.’.

Η νέα διοίκηση πιστή και αυτή στο δόγμα της άριστης ποιότητας των παραγομένων ζυμαρικών και για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, έκανε τα επόμενα χρόνια σημαντικές μαζικές επενδύσεις.

Η εταιρεία είναι αμιγώς Ελληνική και το Διοικητικό της συμβούλιο αποτελείται από 6 μέλη.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Τα πρώτα ζυμαρικά της εταιρείας ονομάζονται ‘SANTÉ’. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κυκλοφορούν τα ζυμαρικά ‘ΗΛΙΟΣ’, που ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Το 1971 εξαγοράζεται η Ροδίτικη Βιομηχανία Ζυμαρικών ‘ROSOL’ και η Βιομηχανία Ζυμαρικών ‘ΗΛΙΟΣ’ παράγει πλέον και διανέμει τα προϊόντα της, που έχουν μεγάλη απήχηση, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου.

Το 1973 η εταιρεία καινοτόμησε κυκλοφορώντας τα ‘ΗΛΙΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ’, με τα πετυχημένα μέχρι και σήμερα προϊόντα ’Χρυσή Σπαγετίνη’ και ‘Χρυσή Μανέστρα’.

Το 1981, τα πρώτα ελληνικά ζυμαρικά ‘Ολικής Αλέσεως ΗΛΙΟΣ’ είναι πραγματικότητα. Μια πολύ πρωτοποριακή σειρά προϊόντων για τη Ελλάδα της εποχής εκείνης σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην εγχώρια αγορά, ιδιαίτερα όμως στις αγορές του εξωτερικού.

Επίσης, το 1990 η εταιρεία κυκλοφορεί τα ‘SAN ANTONIO’, μια νέα επιτυχημένη σειρά προϊόντων, και το 1992 το καταπληκτικό SPAGHETTI ESPRESSI ‘ΗΛΙΟΣ’ που βράζει σε μόλις δύο λεπτά, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Όλα αυτά τα χρόνια οι καταναλωτές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν αναγνωρίσει την ξεχωριστή γεύση και τη σταθερή ποιότητα των ζυμαρικών ‘ΗΛΙΟΣ’, για την οποία έχουμε τιμηθεί με παγκόσμια βραβεία.