Άσχημα νέα για 13ο και 14ο μισθό – Βγήκε οριστική απόφαση

Δεν είναι καλά τα νέα αναφορικά με τον 13ο και 14ο στο Δημόσιο μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Άσχημα νέα για 13ο και 14ο μισθό - Βγήκε οριστική απόφαση

Τέλος για την ώρα στα σενάρια για 13ο και το 14ο μισθό έβαλε η κυβέρνηση!

Πριν λίγες μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει στο Δημόσιο το 13ο και 14ο μισθό.

Κάτι τέτοιο όμως όπως φαίνεται δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που έκανε γνωστό ο κυβερνητικό εκπρόσωπος.

Η στάση της κυβέρνησης για το 13ο και 14ο μισθό

Σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επικαλέστηκε ειδικότερα την ανάγκη εκπλήρωσης των δημοσιονομικών στόχων και επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων.

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε στους πολίτες το 2023 με ένα πρόγραμμα εγκεκριμένο στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου και εξασφαλισμένο ότι θα εφαρμοστεί, με όλες τις προβλέψεις για πλεονάσματα και στόχους”, είπε ο κ. Μαρινάκης.

Σχολίασε ότι μία μόνο συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 15 δισ ευρώ ετησίως, καθώς όπως είπε δεν είναι μόνο τα 2,5 με 3 δισ ευρώ ετησίως που θα κόστιζε η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και η παραδοχή του κ.Κασσελάκη για επιπλέον χρηματοδότηση της υγείας κατά 5%.

“Δεν είναι λογικό ενώ το πρόγραμμα της κυβέρνησης κοστίζει 9 δισ ευρώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να βάζει 14 δισ ευρώ το χρόνο για δύο αλλαγές – γιατί έχει πει και άλλα, όπως μηδενισμό του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα πρώτης ανάγκης”, πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Επικαλέστηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε “έναν επιπλέον μισθό στους δημόσιους υπαλλήλους με την αύξηση των αποδοχών τους, βασισμένο στις αντοχές της οικονομίας και χωρίς να υποθηκεύσει τις επόμενες γενιές και υποστήριξε ότι: “Ο κ. Κασσελάκης στέκεται κάτω από λεφτόδεντρα και μοιράζει τα πάντα στους πάντες, θυμίζει προηγούμενα χρόνια”.