Άσχημα νέα με τη βενζίνη – Τι έρχεται στη τιμή της

Δεν είναι καλά τα νέα που έρχονται από το τομέα της βενζίνης στη χώρα μας, αφού αναμένουμε αύξηση τιμής.

Άσχημα νέα με τη βενζίνη - Τι έρχεται στη τιμή της

Ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης όσο πλησιάζουμε στη Καθαρά Δευτέρα…

Αν και υπάρχει αποκλιμάκωση στις χονδρικές τιμές δεν φαίνεται κάποια μείωση. Αντίθετα έχουμε αύξηση!

Βέβαια η κατανάλωση είναι σε υψηλά επίπεδα. Κάτι που αποτελεί παράδοξο.

Πόσο έχει τώρα η τιμή της βενζίνης στην Αττική

Παρά το γεγονός ότι η τιμή των καυσίμων κίνησης παραμένει ψηλά με τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Αττική να διαμορφώνεται στα 1,871 ευρώ το λίτρο, δεν φαίνεται να αποθαρρύνονται οι οδηγοί, καθώς η κατανάλωση κινείται ανοδικά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Με βάση σχετικές πληροφορίες τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου η κατανάλωση ήταν αυξημένη στα καύσιμα κίνησης σε σχέση με πέρυσι.

Κάτι στο οποίο συνέβαλλαν και οι καλές καιρικές συνθήκες ενώ τα δύο τριήμερα του Μαρτίου, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου αναμένεται να τροφοδοτήσουν περαιτέρω την κατανάλωση.

Πάντως εν όψει Καθαράς Δευτέρα αναμένεται να έχουμε ανεβασμένες τιμές.

Κατρακύλα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Σε αντίθεση με το πετρέλαιο θέρμανσης η κατανάλωση του οποίου έχει βουλιάξει αφού ο χειμώνας ήταν πολύ ήπιος και οι καταναλωτές δεν γέμισαν τις δεξαμενές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της αγοράς η πτώση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης είναι περίπου στο 45%.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η τιμή του κινείται πτωτικά και διαμορφώνεται στο 1,3 ευρώ ανά λίτρο στην Αττική. Σε αντίθεση με τα καύσιμα κίνησης που η τιμή τους παραμένει ψηλά. Ενδεικτικός είναι ότι με με βάση τις τιμές των καυσίμων που αποτυπώνονται στο παρατηρητήριο υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια της Αττικής είναι στο 1,871 ευρώ ανά λίτρο, η μέση τιμή της αμόλυβδης 100 οκτανίων στο 2,064 ευρώ ανά λίτρο και το ντίζελ κίνησης στο 1,666 ευρώ ανά λίτρο.

Οι τιμές των καυσίμων στην περιφέρεια είναι υψηλότερες με την ακριβότερη αμόλυβδη να πωλείται στις Κυκλάδες όπου η μέση τιμή διαμορφώθηκε στο 2,129 ευρώ ανά λίτρο. Πάνω από 2 ευρώ και συγκεκριμένα στα 2,069 ευρώ ανά λίτρο παραμένει η μέση τιμή της αμόλυβδης στα Δωδεκάνησα, ενώ στα 2,2 ευρώ το λίτρο είναι η τιμή της αμόλυβδης 100 οκτανίων και στο 1,836 ευρώ ανά λίτρο η τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Η αμόλυβδη στις περισσότερες περιοχές κινείται πάνω από 1,9 ευρώ ανά λίτρο όπως για παράδειγμα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Αρτας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλονιάς, που είναι μία ανάσα από τα 2 ευρώ, Λευκάδας, Μεσσηνίας κ.α.