ΑΒ Βασιλόπουλος: Σάλος με αυτό που έκανε – Δέχτηκε πρόστιμο

Με πρόστιμο τιμωρήθηκε κατάστασημα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, για διαφορετική τιμή στο ράφι...

ΑΒ Βασιλόπουλος: Σάλος με αυτό που έκανε - Δέχτηκε πρόστιμο

Η σχετική απόφαση αναφέρει τα εξής για την ΑΒ Βασιλόπουλος:

Περίληψη απόφασης επιβολής προστίμου στην επιχείρηση ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Με την αριθ. πρωτ. 389659/3480/14.12.2023 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Έβρου, επιβλήθηκε πρόστιμο χιλίων ευρώ (1.000 €) στην επιχείρηση «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», διότι σε υποκατάστημα της εταιρείας (Μ. Αλεξάνδρου & Έλλης, Αλεξανδρούπολη), διαπιστώθηκε απαίτηση είσπραξης υψηλότερης τιμής στο ταμείο από αυτήν που προέκυπτε από την πληροφορία που παρέχεται στον καταναλωτή στο σημείο πώλησης ενός είδους, κατά παράβαση του άρθρου 2 της Υ.Α. 91354/2017 (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 2Β παρ. 9 της Υ.Α. 35952/18-4-2023.

Σούπερ μάρκετ: Τέλος από τα ράφια δύο δημοφιλή τρόφιμα

Τέλος από τα ράφια των σούπερ μάρκετ της χώρας δύο πολύ σημαντικά και παράλληλα δημοφιλή τρόφιμα, τα οποία οι καταναλωτές προτιμούσαν ιδιαίτερα συχνά στις αγορές τους.

Πιο αναλυτικά σε ανακλήσεις τροφίμων από τα ράφια των καταστημάτων προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς μετά από ελέγχους κρίθηκαν ως επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών.

Ουσιαστικά αξίζει να σημειώσουμε πως η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ IQF PARNASSOS DELICATESSEN.

Τέλος από τα ράφια δύο δημοφιλή προϊόντα – Δείτε ακριβώς

Ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ για ανάκληση προϊόντων που είναι επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών
Σε ανακλήσεις τροφίμων από τα ράφια των καταστημάτων προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς μετά από ελέγχους κρίθηκαν ως επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών.

Ειδικότερα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ IQF PARNASSOS DELICATESSEN κατεψυγμένο», καθ. βάρους 1000
g, αριθ. παρτίδας: 13062023, ημ. ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από το τέλος: 06/2024, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΦΑΚΟΥ ΑΕΒΕ», στον Ελαιώνα Θηβών.

Μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας
του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Παράλληλα, ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ παρτίδα με κατεψυγμένες σεφταλιές, καθώς έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο που έγινε, βρέθηκε παρουσία σαλμονέλας.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ αναφέρει: Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ», με αριθ. παρτίδας: 202314511 και ημ. ανάλωσης έως: 14.09.24, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ» στη Θέση Κανάλι, Υψηλάντη Βοιωτίας.

Μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.