Αυγοσαλάτα: Η πιο απλή και νόστιμη επιλογή για το Πάσχα και όχι μόνο

Μια δροσερή, κρεμώδης αυγοσαλάτα είναι η ιδανική λύση για εύκολο σνακ, γρήγορο μεσημεριανό ή συνοδευτικό στο τραπέζι.

Αυγοσαλάτα: Η πιο απλή και νόστιμη επιλογή για το Πάσχα και όχι μόνο

Η αυγοσαλάτα είναι μια από τις πιο διαχρονικές και αγαπημένες σαλάτες. Με απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πιάτο γεμάτο γεύση και θρεπτικά στοιχεία. Συνδυάζεται ιδανικά με ψωμί, κράκερς ή ακόμα και σε σάντουιτς. Είναι επίσης ιδανική για meal prep, αφού διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες καθώς βέβαια και για το Πάσχα.

Αγοσαλάτα – Χρόνος προετοιμασίας

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μερίδες: 2-3

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Καθάρισε τα βρασμένα αυγά και κόψ’ τα σε μικρούς κύβους ή λιώσε τα ελαφρώς με ένα πιρούνι.

  2. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού (αν χρησιμοποιείς).

  3. Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο, και ανακάτεψε καλά.

  4. Ρίξε μέσα τα αυγά και ανακάτεψε απαλά, ώστε να μη διαλυθούν εντελώς.

  5. Δοκίμασε και ρύθμισε με αλάτι και πιπέρι.

  6. Άφησέ τη στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις, ή σέρβιρέ την αμέσως.