Μπαίνει πρόστιμο σε μαθητές – Μέσα από την Εφορία η εξόφληση

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους μαθητές που προκαλούν φθορές στο σχολείο τους. Πως εμπλέκεται η Εφορία

Μπαίνει πρόστιμο σε μαθητές - Μέσα από την Εφορία η εξόφληση

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στα σχολεία με… “πρόστιμο” σε μαθητές για φθορές που προκαλούν.

Το Υπουργείο Παιδείας θα στέλνει μέσω της Εφορίας ραβασάκι πληρωμής στους γονείς των μαθητών.

Τι έχει αποφασιστεί και πως θα λειτουργεί το νέο σύστημα;

Τι ισχύει για το πρόστιμο σε μαθητές – Πως εμπλέκεται η Εφορία

Ειδικότερα, το πρόστιμο για τις φθορές που προκαλούν οι μαθητές στα σχολεία θα πηγαίνει στην Εφορία,, σύμφωνα με την υφυπουργός Παιδείας Ζ.Μακρή.

Οι γονείς θα είναι πλέον υπεύθυνοι για τις αταξίες των παιδιών τους, μιας και οι φθορές που μπορεί να προκαλέσουν στο σχολείο θα καταγραφονται και θα πληρώνονται στην εφορία, όπως όλες οι παραβάσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ζέττα Μακρή πρόσθεσε ότι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να καταβάλλουν τα χρήματα οι ίδιοι στο σχολείο, χωρίς στην περίπτωση αυτή να τους βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Η κυρία Μακρή χαρακτήρισε τη βία των ανηλίκων ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, για το οποίο η Πολιτεία οφείλει πολλές φορές να αναπληρώσει το κενό της οικογένειας.

Η υφυπουργός προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουν τοποθετηθεί παντού διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία, ενώ διευκρίνισε ότι με εντολή πρωθυπουργού γίνονται έρευνες από το Τεχνικό Επιμελητήριο για την σχολική στέγη, δηλαδή εάν τα κτίρια έχουν αντισεισμικό συντελεστή και εάν είναι ασφαλή.