«Μπλόκο» σε λογαριασμούς πολιτών – Η απόφαση για Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank

Μπλόκο σε λογαριασμούς πολιτών. Δείτε την απόφαση για Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank.

«Μπλόκο» σε λογαριασμούς πολιτών - Η απόφαση για Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank

Όσοι πολίτες δεν έχουν πληρώσει στους δήμους τους τις κλήσεις που έχουν δεχθεί, τότε είναι πολύ πιθανό να δουν με μπλόκο τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους σαν μια είδους ποινή.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι φορολογούμενοι που αναμένεται να βρουν μπροστά τους εκκρεμότητες του παρελθόντος, καθώς δεν τις έχουν καλύψει ακόμα.

Πρόκειται για απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, δημοτικούς φόρους και άλλα πρόστιμα, καθώς οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σπεύδουν να προλάβουν τις ημερομηνίες παραγραφής των οφειλών.

Μπλόκο σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών – Όλες οι λεπτομέρειες

Να αντιμετωπίσουν τις απλήρωτες κλήσεις που είχαν στους δήμους καλούνται οι πολίτες. Όσοι τις αμέλησαν αναμένεται να δουν ακόμη και τον τραπεζικό τους λογαριασμό να μπλοκάρεται.

Όπως μετέδωσε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Παρασκευής (22/12) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, αρκετοί είναι οι φορολογούμενοι που θα βρουν μπροστά τους εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Πρόκειται για όσους απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, δημοτικούς φόρους και άλλα πρόστιμα, καθώς οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σπεύδουν να προλάβουν τις ημερομηνίες παραγραφής των οφειλών.

Στο τέλος του έτους παραγράφονται βεβαιωμένα πρόστιμα έως και το 2018, γεγονός που έχει κινητοποιήσει τους ΟΤΑ, οι οποίοι επιχειρούν ένα ξεκαθάρισμα όλων των εκκρεμών υποθέσεων από το μακρινό 2007 και εντεύθεν.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ενημερωθούν αρμοδίως οι οφειλέτες χρεών από απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλα τέλη, και εάν δεν προχωρήσουν στην αποπληρωμή ή τη ρύθμιση των εν λόγω οφειλών θα δουν να «φουσκώνουν» τα χρέη τους στην εφορία και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

Για ποιες οφειλές μπλοκάρουν και πώς ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί

Οφειλές σε δήμο π.χ. κλήσεις, σταματούν τη φορολογική ενημερότητα και για οφειλή πάνω από 500 ευρώ μπορούν να σου δεσμεύσουν λογαριασμό
Πώς ξεμπλοκάρουν: Εξόφληση ή ρύθμιση του ποσού σε 24 δόσεις και άρση δέσμευσης

Λαμβάνεις φορολογική ενημερότητα

2) Οφειλές σε ασφαλιστικό ταμείο, σταματάει την ασφαλιστική ενημερότητα και για οφειλή πάνω από 500 ευρώ μπορούν να σου δεσμεύσουν λογαριασμό

Πώς ξεμπλοκάρουν: Εξόφληση ή ρύθμιση του ποσού σε 24 δόσεις και άρση δέσμευσης. Λαμβάνεις ασφαλιστική ενημερότητα.

3) Οφειλές σε εφορία, σταματάει τη φορολογική ενημερότητα και για οφειλή πάνω από 500€ μπορούν να σου δεσμεύσουν λογαριασμό

Πώς ξεμπλοκάρουν: Άρση δέσμευσης μόνο με εξόφληση της οφειλής