Χαράς ευαγγέλια για χιλιάδες οικογένειες – Ανακοινώνεται διπλή αύξηση στα επιδόματα

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί διπλή αύξηση όσον αφορά επιδόματα που λαμβάνουν χιλιάδες οικογένειες.

Χαράς ευαγγέλια για χιλιάδες οικογένειες - Ανακοινώνεται διπλή αύξηση στα επιδόματα

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν μέσα στο επόμενο διάστημα έρχεται η ανακοίνωση της διπλής αύξησης για επιδόματα, τα οποία λαμβάνουν χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες τα δικαιούνται φυσικά.

Από εκεί και πέρα στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται, μεταξύ άλλων, διπλή αύξηση των επιδομάτων τα οποία λαμβάνουν οι οικογένειες με παιδιά.

Τέλος, η πρώτη αύξηση προς τις οικογένειες με παιδιά αναμένεται να έλθει έμμεσα στις παροχές τις οποίες απολαμβάνουν οι πολύτεκνοι μέσω της αναγνώρισης των τριτέκνων ως πολυτέκνων.

Διπλή αύξηση στα επιδόματα που λαμβάνουν χιλιάδες οικογένειες – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται, μεταξύ άλλων, διπλή αύξηση των επιδομάτων τα οποία λαμβάνουν οι οικογένειες με παιδιά στα πλαίσια μάλιστα του σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση εντός του τρέχοντος μήνα.

Η πρώτη αύξηση προς τις οικογένειες με παιδιά αναμένεται να έλθει έμμεσα στις παροχές τις οποίες απολαμβάνουν οι πολύτεκνοι μέσω της αναγνώρισης των τριτέκνων ως πολυτέκνων, όπως η ίδια η αρμόδια Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη έχει δηλώσει.

Η δεύτερη αύξηση ενδεχομένως να αφορά όλες τις οικογένειες με παιδιά μέσω της αύξησης του ύψους των επιδομάτων τέκνων (Α21) με “καύσιμα” τις δαπάνες τις οποίες αναμένεται να εξοικονομήσει ο κρατικός προϋπολογισμός από τη μείωση ή ακόμα και αφαίρεση του επιδόματος τέκνων από όσους ελευθέρους επαγγελματίες “κοπούν” από το σύστημα του Α21 λόγω του αυξημένου φορολογητέου εισοδήματος που φέρνει το νέο σύστημα (φορολογίας) που ισχύει από φέτος.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, κλείνει προσωρινά, την Παρασκευή 10.05.2024, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2024,

Μετά την ανωτέρω ώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 2ης διμηνιαίας δόσης για το 2024. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η 2η διμηνιαία δόση του 2024 – αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο – θα καταβληθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα μαζί με τα υπόλοιπα επιδόματα.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση εδώ.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Επίδομα Παιδιού, μπορούν να επισκεφθούν την σχετική σελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα και να ενημερωθείτε για το τι δικαιούστε.

Τέλος χρόνου σε επτά μέρες από σήμερα (04.03.24) για τους δικαιούχους επιδόματος παιδιού, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση.
Η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 18:00 το απόγευμα της 11ης Μαρτίου. Μετά θα κλείσει για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου του 2024.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet. Η πρώτη πληρωμή αναμένεται στις 29 Μαρτίου 2024.
Ωστόσο, σημειώνεται πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους δικαιούχους που δεν θα προλάβουν να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους, καθώς αιτήσεις θα μπορούν να γίνονται ανά διαστήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η τελευταία προθεσμία για να λάβουν οι δικαιούχοι το σύνολο των επιδομάτων του 2024 εκπνέει στις 15 Ιανουαρίου 2025. Σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι θα λάβουν όλες τις δόσεις του 2024 αναδρομικά.

Σημειώνεται πως το επίδομα παιδιού αφορά περί τις 800.000 οικογένειες με παιδιά, και πως τα ποσά που θα δοθούν θα είναι ίδια με πέρυσι.