Cheesecake με πλούσια καραμέλα: Βελούδινη απόλαυση στο πιάτο σας

Ποιος δεν λαχταρά ένα απολαυστικό, δροσερό και κρεμώδες cheesecake με γλάσο καραμέλας που λιώνει στο στόμα;

Cheesecake με πλούσια καραμέλα: Βελούδινη απόλαυση στο πιάτο σας

Αν λατρεύεις τα γλυκά που ενώνουν το κρεμώδες τυρί με την πλούσια, βουτυράτη καραμέλα, αυτό το cheesecake είναι φτιαγμένο για εσένα. Με βάση από μπισκότα, γέμιση από κρέμα τυριού και σπιτική σως καραμέλας, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση. Είναι το ιδανικό επιδόρπιο για τραπέζι ή γιορτή — και μάλιστα χωρίς ψήσιμο!

Cheesecake με πλούσια καραμέλα – Χρόνος προετοιμασίας

  • 30 λεπτά (προετοιμασία)
  • 4 ώρες ψύξη στο ψυγείο (ιδανικά όλο το βράδυ)

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 600 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την καραμέλα:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος (ζεστή)

Εκτέλεση:

1. Φτιάξε τη βάση:

  • Θρυμμάτισε τα μπισκότα σε μίξερ ή με πλάστη.
  • Ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο.
  • Στρώσε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και πίεσε καλά. Βάλε στο ψυγείο.

2. Ετοίμασε την κρέμα:

  • Χτύπα με μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη και τη βανίλια.
  • Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να γίνει απαλή και αφράτη.
  • Ρίξε τη γέμιση πάνω από τη βάση και ίσιωσέ τη. Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

3. Φτιάξε την καραμέλα:

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά (χωρίς να ανακατεύεις).
  • Μόλις λιώσει και πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα, πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε.
  • Ρίξε την κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά (προσοχή στο πιτσίλισμα) και ανακάτεψε μέχρι να δέσει.
  • Άφησε να κρυώσει λίγο και περίχυσε το cheesecake.

Tips:

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγα χοντροκομμένα καρύδια ή φουντούκια πάνω από την καραμέλα.
  • Βγάλε το cheesecake από το ψυγείο 10-15 λεπτά πριν το σερβίρεις.
  • Αν θες πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αντικατάστησε μέρος της κρέμας με γιαούρτι στραγγιστό.