Χιόνια: Τέλος οι αλυσίδες και η ταλαιπωρία – Η νέα εύκολη λύση

Τέλος οι αλυσίδες στα αμάξια όταν έχει χιόνια. Υπάρχει πιο εύκολη λύση.

Χιόνια: Τέλος οι αλυσίδες και η ταλαιπωρία - Η νέα εύκολη λύση

Μια νέα και άκρως εντυπωσιακή τεχνολογική λύση από μια κορεάτικη εταιρεία έρχεται να βάλει τέλος στις αλυσίδες στα αμάξια, όταν ο καιρός έχει χιόνια.

Τέλος μπαίνει για τους οδηγούς η ταλαιπωρία που περνούσαν, όταν ο καιρός είχε χιόνια κι έπρεπε να βάλουν αλυσίδες στις ρόδες, καθώς έρχονται οι μεταλλικοί δοκοί.

Πιο αναλυτικά αξίζει να σας αναφέρουμε πως αυτοί οι μεταλλικοί δοκοί αναδύονται από τους τροχούς, όταν χρειάζεται και έτσι λειτουργούν ως αλυσίδες χιονιού.

Νέα τεχνολογία όταν έχει χιόνια – Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μια νέα εντυπωσιακή τεχνολογία της κορεατικής εταιρείας έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη χειμερινή οδήγηση, με μεταλλικές δοκούς που αναδύονται από τους τροχούς και λειτουργούν ως αλυσίδες χιονιού. Δείτε το Video.

Πριν από λίγες εβδομάδες η Hyundai Motor Company και η Kia Corporation παρουσίασαν τους επαναστατικούς ηλεκτροκινητήρες Universal Wheel Drive System («Uni Wheel») που βρίσκονται ενσωματωμένοι στις πλήμνες των τροχών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα στη χωροταξία και στη συμπεριφορά τους.

Τώρα, οι δύο εταιρείες του ομίλου αποκάλυψαν και μια νέα τεχνολογική ιδέα, που απαλάσσει τους οδηγούς από την ανάγκη να σταματούν στην άκρη ενός χιονισμένου ή παγωμένου δρόμου για να τοποθετούν αλυσίδες χιονιού στους τροχούς του αυτοκινήτου τους.

Παράλληλα, απαλλάσσει τους οδηγούς -που ζουν κυρίως σε βόρειες χώρες- από την ανάγκη να αγοράζουν χειμερινά ελαστικά και να τα τοποθετούν στα αυτοκίνητά μόνο τους χειμερινούς μήνες. Τα ελαστικά αυτά υπερθερμαίνονται και φθείρονται γρήγορα αν χρησιμοποιούνται όλο τον υπόλοιπο χρόνο που ο δρόμος δεν είναι καλυμμένος με χιόνι και πάγο.

Αλλά και οι χιονοαλυσίδες έχουν και αυτές τα προβλήματά τους: πέραν της τοποθέτησής τους, που φαντάζει “βουνό” για πολλούς οδηγούς, προκαλούν πολύ έντονους κραδασμούς σε σημεία που δεν υπάρχει πολύ χιόνι, και επίσης δεν επιτρέπουν στο ελαστικό να απομακρύνει το νερό που θα συναντήσει στην άσφαλτο, προκαλώντας την υδρολίσθηση.

Η τεχνολογία ελαστικών με ενσωματωμένη αλυσίδα χιονιού της Hyundai περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα από μεταλλικές ράδβους ειδικού κράματος που αναδύονται μέσα από οριζόντιες, ομοιόμορφα κατανεμημένες αυλακώσεις του ελαστικού. Όταν δεν απαιτείται η χρήση τους, επιτρέφουν μέσα στις προκαθορισμένες τους θέσεις στον τροχό.

Όλα αυτά γίνονται ηλεκτρικά, με το πάτημα ενός κουμπιού στην καμπίνα των επιβατών, και πλέον απομένει να διαπιστώσουμε αν οι Hyundai-Kia θα καταφέρουν να φέρουν αυτή την τεχνολογία στην παραγωγή των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων, φέρνοντας μαζί και μια μικρή επανάσταση στη χειμερινή οδήγηση. Μπορείτε να δείτε τον τρόπο λειτουργίας του όλου συστήματος στο παρακάτω Video: