Χοιρινό με σέλινο: Μπουκιά και συχώριο
Αν ψάχνεις για ένα φαγητό που θα σε ταξιδέψει στις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας και θα σε ζεστάνει τις κρύες μέρες, το χοιρινό με σέλινο είναι η ιδανική επιλογή. Ένα πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του χοιρινού με τη φρεσκάδα του σέλινου και τη μοναδική νοστιμιά του αυγολέμονου, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που θυμίζει μαμαδίστικο φαγητό. Ετοιμάσου να βυθιστείς στην παράδοση και να απολαύσεις ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά φαγητά!
Το χοιρινό με σέλινο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Ένα ζουμερό πιάτο με έντονα αρώματα και μοναδική γεύση, που φέρνει στο τραπέζι την παράδοση και τη θαλπωρή του σπιτικού φαγητού. Η αρμονική ένωση του χοιρινού με το σέλινο και το αυγολέμονο δημιουργεί μια γευστική εμπειρία που δύσκολα ξεχνιέται.
Χοιρινό με σέλινο – Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή ελιά), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 μεγάλο ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
- Αλάτι & πιπέρι
- 2 αυγά
- Χυμός από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε το ζεστό νερό ή το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 50-60 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σέλινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού και λίγο ζεστό ζωμό από το φαγητό.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακινώντας ελαφρά για να δέσει η σάλτσα χωρίς να κόψει.
- Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί και μια σαλάτα εποχής.
Tips για το τέλειο χοιρινό με σέλινο
- Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις και λίγο πράσο μαζί με το κρεμμύδι.
- Αντί για λευκό κρασί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λεμόνι από την αρχή για πιο ξινούτσικη γεύση.
- Χρησιμοποίησε σπιτικό ζωμό κρέατος για πιο πλούσια γεύση.
- Αν δεν θέλεις αυγολέμονο, μπορείς να αφήσεις τη σάλτσα να δέσει φυσικά με το άμυλο των υλικών.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις