Χορταστική αυγοσαλάτα πάνω φρυγανισμένο ψωμί
Τεμαχισμένα αυγά, κρεμώδη μαγιονέζα, μια πινελιά μουστάρδας και φρέσκα μυρωδικά συνδυάζονται τέλεια σε αυτή την απλή αλλά απολαυστική σαλάτα. Έτοιμη σε λίγα λεπτά, είναι ιδανική για πρωινό, σνακ ή ελαφρύ γεύμα, ενώ μπορείς να τη σερβίρεις σε ψωμί, κράκερ ή να την απολαύσεις ακόμα και σκέτη.
Αν ψάχνεις μια εύκολη, θρεπτική και απολαυστική σαλάτα, τότε αυτή η αυγοσαλάτα είναι ό,τι πρέπει! Είναι ιδανική για πρωινό, ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό και μπορείς να την απολαύσεις σε ψωμί, κράκερ ή ακόμα και σκέτη. Το μυστικό της νοστιμιάς της είναι ο συνδυασμός από αυγά με κρεμώδη σάλτσα και αρωματικά βότανα που την απογειώνουν.
Θα σου πάρει μόλις λίγα λεπτά να ετοιμάσεις αυτή τη λαχταριστή και κυρίως χορταστική αυγοσαλάτα και σίγουρα θα γίνει μία από τις αγαπημένες σου συνταγές!
Χορταστική αυγοσαλάτα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί – Υλικά
- 3 βραστά αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι
- Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
- Ψωμί ή κράκερ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράσε τα αυγά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν σφιχτά. Άφησέ τα να κρυώσουν και ξεφλούδισέ τα.
- Με έναν τρίφτη, τρίψε τα αυγά σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας τη χοντρή πλευρά.
- Πρόσθεσε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Ανακάτεψε καλά.
- Αλατοπιπέρωσε σύμφωνα με τα γούστα σου και ανακάτεψε ξανά.
- Σέρβιρε την αυγοσαλάτα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή κράκερ και απόλαυσέ την!
Χρήσιμα tips για μια πεντανόστιμη αυγοσαλάτα
1. Χρησιμοποίησε φρέσκα αυγά
Τα φρέσκα αυγά έχουν πιο σφιχτή υφή και καλύτερη γεύση. Αν δεν είσαι σίγουρος για τη φρεσκάδα τους, μπορείς να τα δοκιμάσεις βάζοντάς τα σε ένα μπολ με νερό – αν βυθίζονται, είναι φρέσκα!
2. Μην τα παραβράσεις
Για να έχεις ένα τέλειο, αφράτο αποτέλεσμα, βράσε τα αυγά για 9-10 λεπτά. Αν τα αφήσεις παραπάνω, μπορεί να γίνουν πολύ σκληρά και να έχουν αυτή τη γκριζοπράσινη απόχρωση γύρω από τον κρόκο.
3. Δοκίμασε διαφορετικά μυρωδικά
Αν θέλεις περισσότερη φρεσκάδα και άρωμα, μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό ή βασιλικό.
4. Αντικατάστησε τη μαγιονέζα για πιο ελαφριά εκδοχή
Αν θέλεις μια πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείς να αντικαταστήσεις τη μαγιονέζα με γιαούρτι ή τυρί κρέμα.
5. Πρόσθεσε τραγανή υφή
Λίγο ψιλοκομμένο αγγουράκι, σέλερι ή τουρσί μπορεί να δώσει ένα τραγανό στοιχείο που κάνει τη σαλάτα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.
6. Αναβάθμισέ τη με τυρί
Αν θέλεις μια πιο πλούσια γεύση, δοκίμασε να προσθέσεις τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα.
7. Σέρβιρέ τη δημιουργικά
Μην περιοριστείς μόνο στο ψωμί! Δοκίμασέ τη σε λαχανικά (π.χ. σε μισό αβοκάντο ή πάνω σε ντομάτες), σε τορτίγια ή ακόμα και μέσα σε ένα τραγανό φύλλο μαρουλιού για μια πιο δροσερή εκδοχή.
Πρόκειται όπως διαπιστώνεις για μια απλή, γρήγορη και απολαυστική σαλάτα που μπορείς να προσαρμόσεις με διάφορα μυρωδικά ή ακόμα και λίγο τριμμένο τυρί για επιπλέον γεύση πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις