«Χρυσάφι» από την Alpha Bank στο προσωπικό – Τι τους έδωσε

Αρκετά χρήματα αναμένεται να εισπράξουν ως μπόνους οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank. Πόσα θα πάρουν.

«Χρυσάφι» από την Alpha Bank στο προσωπικό - Τι τους έδωσε

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό θα δωθεί στους εργαζομένους της Alpha Bank.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ακρίβεια που υπάρχει.

Συγκεκριμένα, έως 1200 ευρώ καθαρά θα πάρει ο κάθε εργαζόμενος όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης.

Οι δηλώσεις που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank

«Η παροχή αυτή είναι αποτέλεσμα του υπεύθυνου σχεδιασμού, της συνετής διαχείρισης, αλλά και της αποφασιστικότητάς μας να διασφαλίσουμε μία πορεία κερδοφόρου ανάπτυξης σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψάλτης, προσθέτοντας πως «βούλησή μας είναι να αναγνωρίσουμε ανταποδοτικά τη δική σας συνδρομή σε αυτές τις επιδόσεις».

Στο μήνυμά του, ο Β. Ψάλτης στάθηκε στη στρατηγική συνεργασία με τη UniCredit και τις προοπτικές που ανοίγονται για την Τράπεζα και το προσωπικό της, επέλεξε ωστόσο να επικεντρωθεί στις δράσεις στήριξης των εργαζομένων και προσέλκυσης νέου ταλέντου στον Όμιλο.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως:

– το δυναμικό της Τράπεζας ενισχύθηκε με περισσότερες από 800 νέες προσλήψεις, με έμφαση στο δίκτυο Καταστημάτων, τις ομάδες εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, την πληροφορική και τις ψηφιακές υπηρεσίες,

– υπήρξε λεπτομερής καταγραφή των ρόλων προκειμένου να απεικονίζουν τη σημερινή αξία και συμβολή κάθε εργαζόμενου ενώ δημιουργήθηκε ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο σταδιοδρομίας που δίνει τη δυνατότητα κινητικότητας εντός του οργανισμού και ανέλιξης, ανεξαρτήτως της θέσης διοικητικής ευθύνης ή όχι

– συνεχίζεται με συνέπεια η προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων της Τράπεζας, με διπλασιασμό των ωρών εκπαίδευσης σε ετήσια βάση και με σταθερή ενίσχυση των εκπαιδευτικών ακαδημιών.

– ιδρύθηκε νέο ομαδικό αποταμιευτικό πρόγραμμα με ελάχιστες εισφορές της Τράπεζας, αποσυνδεδεμένες από τη συνεισφορά του εργαζόμενου, στο επίπεδο του 2%, εξασφαλίζοντας μία επιπρόσθετη αποταμιευτική παροχή.

Ποιοι θα λάβουν αυξήσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Alpha Bank έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο, σύγχρονο πλαίσιο αξιολόγησης που συνδέει την αναγνώριση της απόδοσης με την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Ομίλου, σημειώνοντας:

«Κύρια επιλογή μας αποτέλεσε η διαμόρφωση μίας νέας συνολικής πολιτικής αμοιβών και παροχών και η ισχυρή σύνδεση της ανταμοιβής με την απόδοση, ως θεμέλιο για τον λειτουργικό μας εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη των Ανθρώπων μας. Την τελευταία τριετία τα ποσά που έχουν διανεμηθεί ως μεταβλητές αποδοχές προς το προσωπικό μας στις κεντρικές υπηρεσίες και το δίκτυο έχουν αυξηθεί κατά 22% ενώ, ειδικά για τα Καταστήματα, το σχετικό ποσό έχει αυξηθεί κατά 43%.

Επιπλέον αυτών, προχωρούμε σταθερά στη χορήγηση μισθολογικών αυξήσεων, πέραν των προβλεπόμενων στις συλλογικές συμβάσεις, προς εκείνους τους συναδέλφους μας που με την απόδοσή τους συμβάλλουν ιδιαιτέρως στην επίτευξη των επιχειρησιακών μας στόχων».