Δείτε τι αλλάζει στις τραπεζικές συναλλαγές μας – Σας αφορά όλους

Αλλαγές στις τραπεζικές συναλλαγές μας αναμένεται να υπάρξουν σ' ένα θέμα που δεδομένα σας αφορά όλους.

Δείτε τι αλλάζει στις τραπεζικές συναλλαγές μας – Σας αφορά όλους

Μέσα στο επόμενο διάστημα αλλαγές, οι οποίες αφορόυν τις τραπεζικές συναλλαγές μας αναμένεται να υπάρξουν σ’ ένα θέμα που δεδομένα σας αφορά όλους.

Πιο συγκεκριμένα αξίζει να σας αναφέρουμε πως με τα πακέτα μηνιαίων συνδρομών που ξεκινούν από 2 ευρώ, οι πελάτες πετυχαίνουν σημαντική μείωση του κόστους συναλλαγών σε σχέση με το κόστος που βαρύνονται οι μεμονωμένες συναλλαγές.

Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε επίσης ότι οι τράπεζες προσφέρουν πακέτα μηνιαίων συνδρομών για τη διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών με χαμηλό κόστος.

Αλλαγές στις τραπεζικές συναλλαγές – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Με τα πακέτα μηνιαίων συνδρομών που ξεκινούν από 2 ευρώ, οι πελάτες πετυχαίνουν σημαντική μείωση του κόστους συναλλαγών σε σχέση με το κόστος που βαρύνονται οι μεμονωμένες συναλλαγές, ενώ οι τράπεζες «κλειδώνουν» επαναλαμβανόμενα έσοδα.
Πακέτα μηνιαίων συνδρομών για τη διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών με χαμηλό κόστος προσφέρουν οι τράπεζες, υιοθετώντας το ευρωπαϊκό μοντέλο των χρεώσεων ανά μήνα για έναν συγκεκριμένο αριθμό συναλλαγών. Πρόκειται για μια καινοτομία που απευθύνεται κατά βάση σε πελάτες πραγματοποιούν αρκετές τραπεζικές συναλλαγές κάθε μήνα. Με τα πακέτα μηνιαίων συνδρομών οι πελάτες πετυχαίνουν σημαντική μείωση του κόστους συναλλαγών σε σχέση με το κόστος που βαρύνονται οι μεμονωμένες συναλλαγές, ενώ οι τράπεζες «κλειδώνουν» επαναλαμβανόμενα έσοδα.

Έρχονται πακέτα με το μήνα για μεταφορές χρημάτων και πληρωμή λογαριασμών

Η τιμολόγηση που προσφέρουν αυτή τη στιγμή οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να «εκπαιδεύσουν» τους συναλλασσόμενους σε αυτή την νέα πρακτική είναι προσιτή και όπως διαβεβαιώνουν αρμόδια τραπεζικά στελέχη, όσο το μοντέλο των ενιαίων τραπεζικών συναλλαγών επεκτείνεται σταδιακά, τα οφέλη θα πολλαπλασιάζονται για τους καταναλωτές.

Με μία σταθερή συνδρομή που μπορεί να ξεκινάει με μόλις 2 ευρώ το μήνα, μπορούν οι καταναλωτές να κερδίσουν χρήματα, εξοικονομώντας κόστος από την τιμολόγηση υπηρεσιών όπως είναι η πληρωμή λογαριασμού κοινής ωφελείας, μέσω καταστήματος, e- banking ή με πάγια εντολή, αλλά και για κινήσεις μεταφοράς ποσών σε άλλη τράπεζα, εισερχόμενο έμβασμα ή αναλήψεις μετρητών από ATM άλλης τράπεζας. Με τα προγράμματα αυτά ο πελάτης με μία σταθερή και χαμηλή μηνιαία ή ετήσια συνδρομή μπορεί να πραγματοποιεί μία σειρά από εργασίες, δίχως να καταβάλλει κάθε φορά προμήθεια.

Με μια μίνιμουμ μηνιαία συνδρομή της τάξεως των 2 ευρώ, τα πακέτα παρέχουν:

3 δωρεάν πάγιες εντολές πληρωμής λογαριασμών,
μεταφορά χρημάτων on line σε άλλη τράπεζα εντός Ελλάδος,
2 πληρωμές λογαριασμών on line, σε ΑΤΜ ή Κέντρο Αυτόματων Συναλλαγών,
1 δωρεάν εισερχόμενο έμβασμα από Τράπεζα εντός Ελλάδος.

Σε πακέτα συνδρομών μεγαλύτερης αξίας, όπως 5 ευρώ ή 10 ευρώ μηνιαίως, αυξάνονται από 3-5 οι εντολές πληρωμών και οι μεταφορές χρημάτων, ενώ, παρέχεται κατά περίπτωση και πιστωτική κάρτα χωρίς ετήσια συνδρομή.