Διακηρύξεις και Rafale

Οικονομία σε κακή κατάσταση, άμυνα... θωρακισμένη και ηρεμία με τους γείτονες.

Διακηρύξεις και Rafale

Μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα όσον αφορά τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, τις εξωφρενικές τιμές στα ενοίκια, αλλά τουλάχιστον υπάρχει ηρεμία στις σχέσεις με τους γείτονες.

Μέσα στις αβροφροσύνες ήταν ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην χώρα μας, εκεί που λίγα έτη πριν είχε ξεκόψει κάθε ελπίδα για συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ενοχλημένος από την προμήθευση των αεροσκαφών Rafale και τις συναντήσεις Μητσοτάκη-Μπάιντεν όταν ο ίδιος (παρά τις προσπάθειές του) δεν γινόταν δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο αλλά μετά τον εξοπλισμό της χώρας με τα πιο προηγμένα αεροπλάνα υπήρξε παύση υπερπτήσεων και μεγάλη μείωσης των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τους Τούρκους.

Να βοήθησε και η άμεση βοήθεια που στάλθηκε από την χώρα μας στην δοκιμαζόμενη από σεισμούς γείτονα;

Το κοντέρ πάντως έγραψε ΜΗΔΕΝ παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο πεντάμηνο Απρίλιος – Αύγουστος, 6 παραβιάσεις τον Σεπτέμβριο , 2 τον Οκτώβριο και μηδέν τον Νοέμβριο.

Σημειωτέον ότι το 2022 (με στοιχεία που δίνει το ΓΕΕΘΑ) διαπράχθηκαν πάνω από 11.000 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου που αντιμετωπίστηκαν από τους πιλότους μας και πάνω από 1.500 των χωρικών μας υδάτων.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι πολύ καλές οι διακηρύξεις που υπογράφονται ανάμεσα στους ηγέτες των χωρών, μα ακόμη πιο καλά τα Ραφάλ!