Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς & καραμέλα

Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι γρήγορο και απολαυστικό. Συνδυάζει την υπέροχη υφή και γεύση των μπισκότων, τη δροσιά του γιαουρτιού, το άρωμα των ξηρών καρπών και τη γλύκα της καραμέλας με σχετικά λίγες θερμίδες.

Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς & καραμέλα

Αν ψάχνεις για ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει χωρίς κόπο και ψήσιμο αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Το γιαούρτι προσφέρει ανάλαφρη υφή και ισορροπεί τη γλύκα, ενώ οι ξηροί καρποί και η καραμέλα χαρίζουν βάθος στη γεύση. Το γλυκό ψυγείου με μπισκότα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς & καραμέλα φτιάχνεται σε λίγα λεπτά, με υλικά που βρίσκεις εύκολα, και είναι ιδανικό για να κλείσεις ιδανικά ένα γεύμα ή να δροσιστείς μέσα στη μέρα.

Χρόνος Παρασκευής:

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Χρόνος στο ψυγείο: 4 ώρες (ή όλο το βράδυ)
  • Συνολικός χρόνος: 4 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά: (για ένα ταψάκι 20×20εκ.)

  • 200 γρ. μπισκότα digestive ή πτι-μπερ

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή 2%)

  • 200 ml κρέμα γάλακτος (φυτική ή ζωική)

  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

  • 1 βανίλια (προαιρετικά)

  • 100 γρ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια)

  • 200 γρ. σάλτσα καραμέλας έτοιμη ή σπιτική

Γλυκό ψυγείου – Εκτέλεση

  1. Βάση μπισκότου: Θρυμμάτισε τα μπισκότα και ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο. Άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψάκι, πίεσέ το καλά με ένα κουτάλι ή ποτήρι και βάλε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  2. Κρέμα γιαουρτιού: Χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  3. Συναρμολόγηση: Βγάλε τη βάση από το ψυγείο, άπλωσε πάνω της την κρέμα και στρώσε ομοιόμορφα.

  4. Ξηροί καρποί & καραμέλα: Ψιλόκοψε τους ξηρούς καρπούς και πασπάλισέ τους πάνω από την κρέμα. Ρίξε γενναιόδωρα την καραμέλα από πάνω (σε γραμμές ή κουταλιές, όπως σου αρέσει).

  5. Στο ψυγείο: Άφησε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να «δέσει» καλά.

Tips:

  • Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, μπορείς να καβουρδίσεις ελαφρώς τους ξηρούς καρπούς σε αντικολλητικό τηγάνι.

  • Για σπιτική καραμέλα: Λιώσε 100 γρ. ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε 50 γρ. βούτυρο και 100 ml κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε καλά μέχρι να δέσει.

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπισκότα με σοκολάτα για extra twist ή να προσθέσεις λίγη κανέλα στη βάση.

  • Αν θέλεις πιο «light» αποτέλεσμα, προτίμησε γιαούρτι 2% και φυτική κρέμα.