Έχετε αυτό το νόμισμα; Αξίζει μια περιουσία – Ποιο είναι

Υπάρχει ένα νόμισμα που αν το έχετε στην κατοχή σας αξίζει πάρα πολλά χρήματα. Ποιο είναι;

Έχετε αυτό το νόμισμα; Αξίζει μια περιουσία - Ποιο είναι

Αρκετοί άνθρωποι στη χώρα μας συλλέγουν σπάνια νομίσματα εδώ και πολλά χρόνια.

Άλλοι, έχουν στην κατοχή τους ορισμένα νομίσματα από κληρονομιά χωρίς να γνωρίζουν την αξία τους.

Υπάρχει ένα νόμισμα, που κοστίζει αρκετά χρήματα και όποιος το έχει… πέτυχε το λαχείο!

Ποιο είναι το νόμισμα που σας κάνει πλούσιους

Ο Γεώργιος Α΄ ήταν ο μακροβιότερος βασιλιάς της χώρας με περίοδο βασιλείας από το 1863 έως το 1913. Αν δεν έχετε καταλάβει γιατί σας τα λέμε αυτά θα μάθετε αμέσως!

Το 1876 έδωσε εντολή να κοπεί το νόμισμα των 100 χρυσών δραχμών στο νομισματοκοπείο του Παρισιού. To χρυσό νόμισμα έχει βάρος 32,25 γρ, διάμετρο 38 χιλ. και 90% περιεκτικότητα σε χρυσό. Το πάχος του είναι 2,9 χιλ και έχει οδοντωτό περίγραμμα.

Την ίδια χρονιά κόπηκε και το νόμισμα των 50 χρυσών δραχμών. Η μία όψη απεικονίζει το κεφάλι του βασιλιά Γεώργιου και η άλλη το βασιλικό οικόσημο. Έχει βάρος 16.12 γρ και καθαρότητα 917. Η διάμετρός του είναι 28 χιλ και το πάχος του 2 χιλ.

Το νόμισμα αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο καθώς κόπηκε σε 182 τεμάχια! Συνεπώς αν έχετε ένα τέτοιο νόμισμα στη συλλογή σας, να γνωρίζετε πως είναι εξαιρετικά σπάνιο και έχει μεγάλη αξία. Απευθυνθείτε μόνο σε ειδικούς εμπειρογνώμονες που έχουν εμπειρία και είναι σε θέση να εκτιμήσουν την πραγματική αξία ενός σπάνιου νομίσματος.

Ακολουθεί φωτογραφία ώστε να μπορέσετε να το αναγνωρίσετε:

100 Δραχμές: Το νόμισμα που θα σας κάνει πλούσιους και κοστίζει μια περιουσία σήμερα – Ψάξτε στα παλιά σας νομίσματα γρήγορα