«Έκπτωση» 15% στα σούπερ μάρκετ – Πως μπορείτε να την πάρετε

Μέσω του e-katanalotis μπορείτε να πάρετε έκπτωση 15% στα σούπερ μάρκετ. Πως γίνεται αυτό;

«Έκπτωση» 15% στα σούπερ μάρκετ - Πως μπορείτε να την πάρετε

Με τα νέα δεδομένα οι πολίτες της χώρας μας μπορούν να βοηθηθούν οικονομικά στις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ.

Η διαδικασία γίνεται μέσα από το e-katanalotis, με το οποίο μπορούν να… σκανάρουν την αγορά.

Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά ενημερώνονται για τις αποκλίσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ και μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 15% από τις αγορές τους ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας , μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ένα παράδειγμα για την… έκπτωση στα σούπερ μάρκετ

Ο υπουργός ανέφερε και ένα παράδειγμα με τις βρεφικές πάνες όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τιμή από 7,96 ευρώ μέχρι 14,42 ευρώ, δηλαδή μέσω της εφαρμογής, ένα νοικοκυριό μόνο από αυτό το προϊόν μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 5 ευρώ.

«Οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής, που έκανε η κυβέρνηση μας, βλέπουν ποιος πουλάει φθηνότερα. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να προστατεύσουμε το ελληνικό νοικοκυριό», πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.

Επίσης, τόνισε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ειδικότερα στα σούπερ μάρκετ κυμάνθηκε στο 0,28% τον Μάρτιο.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο μάλιστα, ο πληθωρισμός τροφίμων έχει μειωθεί κατά 40%. «Η Ελλάδα από το 2019 μέχρι το 2024, έχει συνολικά τον χαμηλότερο γενικό πληθωρισμό στην Ευρώπη. Στην 4ετία, στα τρόφιμα είχαμε 30,1% πληθωρισμό και δείτε πόσο είχαν άλλες χώρες.

Ο τζίρος ανά τετραγωνικό μέτρο στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, είναι ο μισός από αυτόν στη Ρουμανία και κατά 30% χαμηλότερος από την Πορτογαλία. Έχουμε πολλές αίθουσες, έχουν πολλά λειτουργικά οι αλυσίδες και μικρότερο τζίρο. Τα σούπερ μάρκετ θα είχαν υπερκέρδη αν δεν βάζαμε το πλαφόν».