Έκτακτη ανακοίνωση για φοιτητές – Επίδομα στα 2.500 ευρώ

Έκτακτη ανακοίνωση, η οποία αφορά τους φοιτητές, καθώς αναμένεται να πάρουν ένα επίδομα, το οποίο φτάνει στα 2.500 ευρώ.

Έκτακτη ανακοίνωση για φοιτητές - Επίδομα στα 2.500 ευρώ

Πριν από λίγες μέρες βγήκε μια έκτακτη ανακοίνωση, η οποία αφορά τους φοιτητές, καθώς αναμένεται να πάρουν ένα επίδομα, το οποίο φτάνει στα 2.500 ευρώ.

Ουσιαστικά την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στα 2.500 ευρώ προανήγγειλε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της χώρα μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι μιλώντας στο συνέδριο της ΔΑΠ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αύξηση του επιδόματος στα 2.500 ευρώ

Επίδομα για όλους τους φοιτητές έως και 2.500 ευρώ – Αναλυτικά ότι πρέπει να γνωρίζετε

Μιλώντας στο συνέδριο της ΔΑΠ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αύξηση του επιδόματος στα 2.500 ευρώ
Την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στα 2.500 ευρώ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο συνέδριο της ΔΑΠ και αναφερόμενος στο πρόβλημα στέγης, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Επιτρέψτε μου όμως να πω και δύο λόγια για το άλλο μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πάντα μου μιλούν οι νέοι, όπου και αν πηγαίνω στην πατρίδα μας. Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια. Το ξέρω καλά πόσο αυτό απασχολεί την καθημερινή ζωή σας. Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι αποτελεί μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και σε παράλληλα πεδία. Δεν μπορεί να βρει μια αυτόματη λύση.

Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στεγαστικό επίδομα, φτάνοντας ως τα 2.500 ευρώ. Θέλω να θυμίσω ότι ήδη εμείς ήμασταν αυτοί που το αυξήσαμε στα 2.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση της συγκατοίκησης. Και αυτό είναι μια σημαντική ανάσα για τους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους.

Γνωρίζω την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες, δεν είναι καλή και πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις για να τις αναβαθμίσουμε. Έχουμε ήδη, όμως, δρομολογήσει την κατασκευή πέντε νέων φοιτητικών εστιών που θα στεγάσουν σχεδόν 10.000 σπουδαστές σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί θέλουμε να είναι μέρος της πανεπιστημιακής σας εμπειρίας και η παραμονή σας σε μία σύγχρονη, καθαρή, όμορφη, καλαίσθητη φοιτητική εστία.

Και πάλι, όμως, όλα αυτά δεν αρκούν, γιατί ξέρετε καλά ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο η φοιτητική στέγη, αλλά συνολικά η νεανική στέγη. Εκείνη που θα μπορέσει να σας απελευθερώσει από την οικογενειακή εστία, φιλοξενώντας τη δική σας προσωπική πορεία, όταν θα έχετε τελειώσει πια το πανεπιστήμιο», είπε ο πρωθυπουργός.

Αφορά τους φοιτητές που φοιτούν στα Περιφερειακά Πανεπιστήμια (σ.σ. εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης).

Την αύξηση του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος κατά 500 ευρώ , προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ειδικότερα το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα για τον φοιτητή που κατοικεί μόνος του θα δοθούν 500 ευρώ περισσότερα και από 1.500 ευρώ που ισχύει σήμερα αυξάνονται στα 2.000 ευρώ.

Για τους φοιτητές που συγκατοικούν από 2.000 ευρώ που ισχύει σήμερα το ποσό ανά φοιτητή αυξάνεται στα 2.500 ευρώ.

Η αύξηση θα ισχύει από το νέο ακαδημαϊκό έτος, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αφορά τους φοιτητές που φοιτούν στα Περιφερειακά Πανεπιστήμια (σ.σ. εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης).

Την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος έως τα 2.500 ευρώ προανήγγειλε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της νεανικής στέγης με παράταση του προγράμματος «Εξοικονομώ» και τους περιορισμούς στο πρόγραμμα της Golden Visa.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι γνωρίζει το μεγάλο πρόβλημα της φοιτητικής αλλά και της νεανικής στέγης που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειες τους. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μου όμως να πω και δύο λόγια για το άλλο μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πάντα μου μιλούν οι νέοι, όπου και αν πηγαίνω στην πατρίδα μας. Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια. Το ξέρω καλά πόσο αυτό απασχολεί την καθημερινή ζωή σας. Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι αποτελεί μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και σε παράλληλα πεδία. Δεν μπορεί να βρει μια αυτόματη λύση.

Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στεγαστικό επίδομα, φτάνοντας ως τα 2.500 ευρώ. Θέλω να θυμίσω ότι ήδη εμείς ήμασταν αυτοί που το αυξήσαμε στα 2.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση της συγκατοίκησης. Και αυτό είναι μια σημαντική ανάσα για τους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους.