Έκτακτη ειδοποίηση Αρανούτογλου για τον καιρό: Ποια περιοχή θέλει προσοχή τις επόμενες ώρες

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέθηκε στον καιρό των επόμενων ωρών. τονίζοντας ότι μια συγκεκριμένη περιοχή, η Ρόδος, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Έκτακτη ειδοποίηση Αρανούτογλου για τον καιρό: Ποια περιοχή θέλει προσοχή τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία πλήττει τη χώρα μας και σήμερα και ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει σε ανάρτησή του πως μια συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να δείξει κάποια προσοχή τις επόμενες τρεις με τέσσερις ώρες καθώς αναμένονται έντονες – δυνητικά επικίνδυνες βροχές – καταιγίδες

«Φίλες και φίλοι από την περιοχή της Ρόδου δείξτε σας παρακαλώ κάποια προσοχή τις επόμενες τρεις με τέσσερις ώρες καθώς αναμένονται έντονες – δυνητικά επικίνδυνες βροχές – καταιγίδες με βελτίωση προς το μεσημέρι και μετά! Καλημέρα σε όλες και σε όλους!», σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως επισημαίνει η ΕΜΥ, η οποία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο, βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • α. από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) στη νότια Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο,
  • β. από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (21-12-23) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Τι γίνεται με το χιόνι στην Ελλάδα φέτος – Η έκταση της χιονοκάλυψης σε χάρτη

Περίπου το 14% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται με χιόνι, σύμφωνα με τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στη χώρα μας στις 17/12. Αυτό σημαίνει ότι ποσοστό χιονοκάλυψης ξεπέρασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022 για το δεύτερο 10ήμερο του Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την 3η πιο εκτεταμένη χιονοκάλυψη για αυτή την περίοδο του έτους, από το 2005, όπως αναφέρει το meteo.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει αριστερά την κατανομή της χιονοκάλυψης με λευκό χρώμα και δεξιά παρουσιάζεται η χρονοσειρά των δορυφορικών καταγραφών τον φετινό χειμώνα (κόκκινη διακεκομμένη γραμμή) και οι αντίστοιχες μέσες ημερήσιες τιμές (λευκή γραμμή) που υπολογίστηκαν από τα δεδομένα της περιόδου 2004-2022.

Εν τω μεταξύ, ως προς την εξέλιξη του καιρού στη χώρα μας, σήμερα αναμένεται να είναι ανοιξιάτικος με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί και τον υδράργυρο το μεσημέρι να προσεγγίζει τοπικά και τους 20°, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πρόσκαιρη μεταβολή αναμένεται από αύριο το μεσημέρι αλλά και την Πέμπτη με νοτιάδες βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες και μετά στην τελική ευθεία για τα Πασχούγεννα με τα τελευταία στοιχεία να θέλουν θερμοκρασίες κοντά στους 18° με 20° τοπικά προς τα νότια και πάνω από τους 20°.