ΕΛ.ΑΣ: Προχώρησε σε συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Η Ελληνική αστυνομία μετά από έρευνες προχώρησε στις συλλήψεις για τις δολοφονίες των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη.

ΕΛ.ΑΣ: Προχώρησε σε συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται πως έχει η υπόθεση των «συμβολαίων θανάτου» με θύματα άτομα που κινούνταν στο χώρο της λεγόμενης Greek Mafia, μετά την σύλληψη των δύο αλλοδαπών που φέρονται ως μέλη της ομάδας εκτελεστών, που είχε δολοφονήσει τον 55χρονο Γιάννη Σκαφτούρο στα Σκούρτα Βοιωτίας και τους Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Πειραιά. Οι ίδιοι δράστες φέρονται ότι πραγματοποίησαν και μία ακόμα απόπειρα δολοφονίας, σε βάρος ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, το περασμένο καλοκαίρι στην Πιερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από την ομάδα των εκτελεστών και στις τρεις παραπάνω δολοφονικές επιθέσεις, έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα: Οι δύο που συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα και τρεις ακόμα, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές για άλλα αδικήματα, ενώ οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει κατά πληροφορίες στο εξωτερικό. Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, όπου ανακρίνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης στο παρελθόν.

Πρόκειται κατά τις ίδιες πληροφορίες για άτομα με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ οι τρεις επιθέσεις σχετίζονται πιθανότατα με λαθρεμπόριο τσιγάρων και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σκαφτούρος 55, γνωστός και ως «θείος Τζο» στον χώρο της Greek Mafia, δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, μαζί με τον Διονύση Μουζακίτη, δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά, έξω από το σπίτι του Ρουμπέτη, ενώ η συγκεκριμένη επίθεση έχει πολλές ομοιότητες με την πρόσφατη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο, κάτι που βάζει σε σκέψεις τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε βρεθεί κάποιο στοιχείο που να συνδέει τις δύο δολοφονικές επιθέσεις.

Ειδικότερα, όπως και ο Ζαμπούνης, ο Ρουμπέτης δολοφονήθηκε επίσης μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, με καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ, (πάνω από 40 σφαίρες), ενώ τον Μουζακίτη οι εκτελεστές τον ακολούθησαν καθώς προσπαθούσε να καλυφθεί τραυματισμένος και τον αποτελείωσαν με χαριστική βολή. Αμέσως μετά οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε καμένο, στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Οι έρευνες της ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.