Ελέγξτε τα χρήματα σας! Βρέθηκε απάτη με χαρτονομίσματα μέσω ATM

Υπήρχε διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα που κατέληγαν μέσω των ATM σε πολίτες.

Ελέγξτε τα χρήματα σας! Βρέθηκε απάτη με χαρτονομίσματα μέσω ATM

Πολλή προσοχή πρέπει να δείξουν οι πολίτες της χώρας μας αφού βρέθηκαν πολλά πλαστά χαρτονομίσματα.

Συνολικά εκτιμάται ότι κοστίζουν 1 εκ. ευρώ και έχουν διακινηθεί μέσω των ATM που δεν τα εντόπιζαν.

Δεκατέσσερις συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία στην Ισπανία σχετικά με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και συνολικής ονομαστικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία περνούσαν χωρίς να εντοπισθούν από τα ATM και άλλες συσκευές και διακινούνταν και στην Ελλάδα.

Πως δεν εντοπίζονταν από τα ATM

«Τα χαρτονομίσματα που παράγονταν από την οργάνωση, ήταν χειροποίητα και πολύ υψηλής ποιότητας, καθώς χρησιμοποιούσαν ειδικά μελάνια, υδατογραφήματα και διάφορα στοιχεία σχεδιασμένα για να παρακάμπτουν τους μηχανισμούς εντοπισμού», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ισπανικής Εθνικής Αστυνομίας Ελίσα Ρεμπόλο.

Συμμορία διακινούσε – και στην Ελλάδα – πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ
Με έδρες τη Νάπολη, τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη, μια συμμορία προσώπων πακιστανικής καταγωγής διακινούσε τα χαρτονομίσματα στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ισπανία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως συνέλαβε διακινητές των πλαστών χαρτονομισμάτων στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και στο σταθμό λεωφορείων της πόλης. Και στις δύο περιπτώσεις είχαν στην κατοχή τους πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 70.000 ευρώ.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο αφού μεγάλοι αριθμοί πλαστών χαρτονομισμάτων ανακαλύφθηκαν στη Βαρκελώνη.