Έλεος με τα καύσιμα: Δείτε τι θα γίνει με τις τιμές σε λίγες ημέρες

Τα καύσιμα είναι ήδη πολύ ακριβά και μέσα στις επόμενες, όχι πολλές, ημέρες αναμένεται να ακριβύνουν ακόμα περισσότερο.

Έλεος με τα καύσιμα: Δείτε τι θα γίνει με τις τιμές σε λίγες ημέρες

Τα καύσιμα είναι ήδη πολύ ακριβά και μέσα στις επόμενες, όχι πολλές, ημέρες αναμένεται να ακριβύνουν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα οι οδηγοί να έχουν τεράστιο πρόβλημα.

Πιο αναλυτικά οι τιμές στα καύσιμα αυξάνονται συνεχώς και αναμένεται να ξεπεράσουν τα δύο ευρώ το Πάσχα με αποτέλεσμα το πρόβλημα για τους οδηγούς να είναι πολύ μεγάλο όσον αφορά τις μετακινήσεις τους.

Από εκεί και πέρα ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτοτογλου μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις τιμές των καυσίμων και προέβλεψε πως οι τιμές ολοένα και θα αυξάνονται.

Τρελές αυξήσεις στα καύσιμα – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

«Πονοκέφαλος» ξανά για τους οδηγούς οι τιμές των καυσίμων που έχουν πάρει την ανιούσα.
Ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτοτογλου μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις τιμές των καυσίμων και προέβλεψε πως οι τιμές ολοένα και θα αυξάνονται.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα και με τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Μέση ανατολή, επιβαρύνουν την τιμή του αργού πετρελαίου και κατ΄επέκταση του διυλισμένου προϊόντος και ακόμα περισσότερο την τσέπη μας», είπε αρχικά.

«Υπάρχουν αυξήσεις λόγω της αύξησης του αργού πετρελαίου της προηγούμενης βδομάδας. Τώρα ξεκινάμε προς τα πάνω και οι προβλέψεις για την άλλη βδομάδα είναι ότι θα έχουν αυξητική τάση. Σίγουρα θα πάει πάνω από τα 2 ευρώ. στην νησιωτική Ελλάδα δεν υπάρχει κάτω από 2 ευρώ βενζίνη. Αν δε δούμε μείωση του πληθωρισμού δεν θα δούμε αποκλιμάκωση των τιμών», συμπλήρωσε.

Συνεχίζεται το ράλι στην τιμή της αμόλυβδης που έχει σκαρφαλώσει στα 2 ευρώ και βέβαια οι παράγοντες της αγοράς ανησυχούν ότι θα αυξηθεί κι άλλο δεδομένης της κρίσης στην Μέση Ανατολή.
Στα δύο ευρώ σκαρφάλωσε η τιμή της αμόλυβδης με παράγοντες της αγοράς να εκφράζουν φόβους ότι γρήγορα θα αυξηθεί κι άλλο.

«Σίγουρα τώρα έχει φθάσει 2 ευρώ η αμόλυβδη δεν μπορούμε να κουνηθούμε μία Κυριακή το βγάζουμε το αυτοκίνητο».

Η αναταραχή στη Μέση Ανατολή προκαλεί επιπλέον ανησυχία στους οδηγούς. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σήμερα αποφάσισαν να φουλάρουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους.

Τιμές – «φωτιά» στη βενζίνη

Στην Κίμωλο η αμόλυβδη έχει φθάσει στα 2,39 ευρώ, ενώ σε άλλα νησιά :

-Ικαρία :2,364,
-Νίσυρος: 2,35,
-Μήλος: 2,35,
-Νάξος: 2,32.

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, η νέα αύξηση στα καύσιμα θα έρθει άμεσα και οι οδηγοί θα δουν από την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας τις επιπτώσεις στην τσέπη τους.

Ο Θέμης Κιουρτζίδης, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων σημείωσε:

«Φαίνεται ότι θα έχουμε μία αύξηση των 5 λεπτών τις επόμενες προσεχείς ημέρες στα διυλιστήρια και μετά από κάποια χρονοκαθυστέρηση θα περάσουν και στους καταναλωτές μέσο των πρατηρίων».

Ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο»: «Η πολιτεία έχει απολύτως τους μηχανισμούς για να κάνει τους ελέγχους είναι προφανές ότι αυτή η περίοδος που υπάρχει εκ των πραγμάτων μία αναταραχή είναι η περίοδος που όλοι οι μηχανισμού πρέπει να είναι σε εγρήγορση».

Από το υπουργείο τονίζουν πως κλιμάκια της ΑΑΔΕ και της ΔΙΜΕΑ θα είναι συνεχώς στους δρόμους προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Συνεχόμενες είναι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης και οι οδηγοί βρίσκονται πλέον στα όρια της απελπισίας.
Από μέρα σε μέρα βλέπουν οι οδηγοί την τιμή των καυσίμων να αλλάζει, καθώς εδώ και τρεις εβδομάδες οι αυξήσεις είναι συνεχόμενες.

Σήμερα κατά μέσο όρο στην Αττική τα καύσιμα κοστίζουν:

-Αμόλυβδη: 95 οκτάνια στα 1,899 και τα 100 οκτάνια στα 2,099 ευρώ,

-Diesel: 1,672 ευρώ,

-Υγραέριο: 0,829 ευρώ.

Για τους οδηγούς το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Η κίνηση στα πρατήρια των υγρών καυσίμων δεν έχει μειωθεί, όπως όμως λένε οι εργαζόμενοι έχουν αυξηθεί οι οδηγοί που βάζουν ελάχιστες ποσότητες βενζίνης στο όχημά τους.

Οι επαγγελματίες αποδίδουν τις αυξήσεις στις δύο πολεμικές συρράξεις σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ προβλέπουν ότι μέχρι το Πάσχα οι τιμές των καυσίμων θα ανέβουν περισσότερο.

Ο Γιώργος Ασματόγλου, αντιπρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων εμπόρων σχολίασε:

«Τον τελευταίο μήνα είχαμε δύο περιόδους με αυξήσεις. Η πρώτη περίοδος επιβάρυνε κατά δέκα λεπτά την αμόλυβδη βενζίνη και η δεύτερη περίοδος, τώρα, περίπου στα 7 λεπτά. Αν συνεχιστεί έτσι ή με μικρές αυξήσεις είναι βέβαιο ότι στο επόμενο διάστημα θα περάσουμε τα δύο ευρώ. Και βέβαια για τη νησιωτική Ελλάδα και για τις απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, ήδη έχει ξεπεράσει τα δύο ευρώ».

Μεσοσταθμικά, οι περιοχές με την υψηλότερη τιμή της βενζίνης σήμερα είναι:

-Νομός Κυκλάδων: 2,137
-Νομός Δωδεκανήσων : 2,076
-Νομός Ευρυτανίας: 2,001
-Νομός Λευκάδος: 1,999
-Νομός Φωκίδος: 1,980
-Νομός Ευβοίας: 1,938
-Νομός Αρκαδίας: 1,937
-Νομός Κορινθίας: 1,925

Άρα οι οδηγοί που θα επιστρέψουν από το τριήμερο θα «γεμίσουν» το ρεζερβουάρ με πολύ πιο αυξημένες τιμές, ενώ η προοπτική του ταξιδιού για τη γιορτή του Πάσχα είναι ακόμη πιο δυσοίωνη, αφού όλοι προβλέπουν κι άλλες αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων.