ΕΛΓΑ: Νέα πληρωμή 38 εκ. ευρώ σε χιλιάδες – Ποιοι πήγαν ATM

Χρήματα σε αγρότες μοίρασε τις προηγούμενες μέρες ο ΕΛΓΑ, μιας και πραγματοποίησε πληρωμή 38 εκ. ευρώ.

ΕΛΓΑ: Νέα πληρωμή 38 εκ. ευρώ σε χιλιάδες - Ποιοι πήγαν ATM

Άλλη μια πληρωμή έγινε πριν λίγες μέρες από τον ΕΛΓΑ σε χιλιάδες δικαιούχους σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για το ποσό των 38 εκ. ευρώ που μοιράστηκε για ζημίες τις οποίες υπέστησαν στις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου το έτος 2023.

Συνολικά για το 2023 ο ΕΛΓΑ έδωσε 180,8 εκ. ευρώ όταν τα έσοδα του Οργανισμού από την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά των αγροτών ανέρχονται στα 170 εκ. ευρώ.

Τι είπε ο Υπουργός για την πληρωμή του ΕΛΓΑ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «με την τελευταία πληρωμή αποζημιώσεων, ο ΕΛΓΑ έχει καταβάλλει άνω του 80% των οφειλόμενων αποζημιώσεων για το έτος 2023, στοιχείο που αποτελεί δείγμα της αξιοπιστίας του Οργανισμού και της συνέπειας που επιδεικνύει απέναντι στους αγρότες μας. Και τούτο είναι εφικτό χάρη στην υπευθυνότητα της διοίκησης και των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ».

Όπως διευκρινίζει, «Ο ΕΛΓΑ εξασφαλίζει την οικονομική του ευστάθεια με την στήριξη της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία εγκαίρως μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος καταβάλλει περισσότερα από 30 εκ. € για τις διοικητικές και λειτουργικές δαπάνες του Οργανισμού. Ήδη για το πρώτο εξάμηνο του 2024, κατετέθησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό του ΕΛΓΑ 15 εκ. € την 29η Απριλίου 2024, όπως είχε δεσμευτεί ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Θάνος Πετραλιάς. Η κυβέρνηση με σταθερότητα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών μας, ιδιαίτερα όσων επλήγησαν από θεομηνίες».