Επαναδιαπραγμάτευση φορολογικών συντελεστών

Πως πρέπει να λειτουργήσει η κυβέρνηση προκειμένου να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας τα προσεχή χρόνια.

Επαναδιαπραγμάτευση φορολογικών συντελεστών

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, η κυβέρνηση επιβάλλεται να δημιουργήσει στρατηγική περιχαράκωσης και ενδυνάμωσης της εθνική οικονομίας, που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους.

Πολλά διαβάζουμε για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αλλά το κακό είναι πως τα ίδια και τα ίδια λέμε εδώ και δεκαετίες και το “μαύρο χρήμα” ζει και βασιλεύει.

Προφανώς η δίκαιη φορολόγηση προωθεί ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη, γεμίζει τα ταμεία, προσφέρει περισσότερα επιδόματα στους αδύναμους οικονομικά, προωθεί την ευημερία.

Η επαναδιαπραγμάτευση των φορολογικών συστημάτων πρέπει να απασχολεί τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του κι αν αυτό φαίνεται (και είναι) χρονοβόρο η αλήθεια είναι πως η ΝΔ δεν φαίνεται ότι θα σταματήσει να κυβερνά τα προσεχή έτη αφού αντίπαλο δέος στην αντιπολίτευση δεν υφίσταται. Άρα χρόνια διαθέσιμα για μεταρρυθμίσεις υπάρχουν!

Με φορολογικό σύστημα που θα ενθαρρύνει το επιχειρείν, με λιγότερη γραφειοκρατία και ένα κράτος το οποίο θα είναι αρωγός της ανάπτυξης χωρίς να βάζει εμπόδια στην ελεύθερη αγορά, πολλά θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Μια τέτοια πολιτική προάγει την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα που εδώ και χρόνια περιορίζεται σε άνοιγμα καταστημάτων εστίασης και αισθητικής. Μόνο με εστιατόρια και νυχάδικα όμως, δουλειά δεν γίνεται.

Μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις θα μπορούσε να καταστήσει τη χώρα πιο ελκυστική για επενδύσεις και να ενθαρρύνει την οικονομική δραστηριότητα. Η δημιουργία φορολογικής πολιτικής με δέσμευση τήρησης της κοινής φορολογικής σταθερής πολιτικής που προάγει τη σταθερότητα μπορεί να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν και τους τόπους να ευημερούν.

Συνολικά, μια πιο δίκαιη φορολογική πολιτική θα επιφέρει ανάπτυξη του ΑΕΠ και κατά συνέπεια την δυνατότητα μιας πιο ισχυρής κοινωνικής πολιτικής και μείωση της ανεργίας.