Επεισόδια στου Ρέντη: Βρέθηκαν σημαντικά στοιχεία και για τον 16χρονο

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στου Ρέντη συνεχίζεται με τις εξελίξεις να είναι πολλές και αποκαλυπτικές, καθώς σειρά πήρε ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου.

Επεισόδια στου Ρέντη: Βρέθηκαν σημαντικά στοιχεία και για τον 16χρονο

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας σε επεισόδια με οπαδούς στις 7/12 έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

Μετά την σημερινή προφυλάκιση, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, του 18χρονου, που κατηγορείται πως αυτός τραυμάτισε τον αστυνομικό με την φωτοβολίδα, καινούργια στοιχεία ήρθαν στο προσκήνιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το dna του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς. Επιπρόσθετα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντοπίστηκε και πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου.

Παράλληλα εντοπίστηκε πυρίτιδα και στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Τέλος, αδιάκοπη είναι η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να ταυτοποιήσει το άτομο, που σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια».