Eπίδομα 1.000 ευρώ με TAXISnet – Δικαιούχοι και κριτήρια

Έρχεται ένα νέο επίδομα το οποίο θα δίνει έως και συνολικά 1.000 ευρώ. Δείτε παρακάτω στο κείμενο τους δικαιούχους αλλά και τα κριτήρια.

Eπίδομα 1.000 ευρώ με TAXISnet - Δικαιούχοι και κριτήρια

Έρχεται μέσα στο επόμενο διάστημα ένα νέο επίδομα με κωδικούς TAXISnet, το οποίο θα δίνει έως και συνολικά 1.000 ευρώ. Δείτε παρακάτω στο κείμενο τους δικαιούχους αλλά και τα κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα πυρόπληκτοι ρητινεργάτες μπορούν να λάβουν επίδομα 1.000 ευρώ που δίνεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Αυτό παρέχεται από τον οργανισμό μέσω ειδικού προγράμματος απασχόλησης ανέργων.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 11:00, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον E΄ κύκλο του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης πυρόπληκτων ρητινεργατών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» της ΔΥΠΑ.

Νέο επίδομα ως και 1.000 ευρώ – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Πυρόπληκτοι ρητινεργάτες μπορούν να λάβουν επίδομα 1.000 ευρώ που δίνεται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Αυτό παρέχεται από τον οργανισμό μέσω ειδικού προγράμματος απασχόλησης ανέργων.

Αναλυτικά:

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 11:00, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον E΄ κύκλο του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης πυρόπληκτων ρητινεργατών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» της ΔΥΠΑ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα λήξει την Τρίτη 2 Απριλίου και ώρα 14:00.

Στόχος της δράσης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των ρητινεργατών των πυρόπληκτων περιοχών και η άμεση αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ προβλέπεται και η πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων για την υποστήριξη του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο E΄ κύκλος του προγράμματος, αφορά 53 θέσεις πλήρους απασχόλησης, από τις συνολικά 590 θέσεις, για 7 έτη και με ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές έως 1.000 ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι:

άνεργοι πυρόπληκτοι ρητινοκαλλιεργητές εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, που απώλεσαν το εισόδημά τους από τη δραστηριότητα της ρητινοσυλλογής, καθώς και τη δυνατότητα ρητίνευσης για τα επόμενα έτη μετά από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021 και οι οποίοι δραστηριοποιούνταν σε πυρόπληκτες περιοχές εντός των ορίων των Δήμων Μεγαρέων, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, βάσει σχετικών αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με κωδικούς TAXISnet ή ΔΥΠΑ μέσω gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν μία αίτηση συμμετοχής και επιλέγουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης 02/2024 και από έναν έως τρεις Επιβλέποντες Φορείς ή/και Υπηρεσίες Τοποθέτησης.

Τα κριτήρια κατάταξης των ωφελουμένων περιλαμβάνουν:

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας έως 24 μήνες
Ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2022, ατομικό ή οικογενειακό

Ηλικία

Αριθμό ανηλίκων τέκνων

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 63.000.000 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.

Ο εκπαιδευτικός Οργανισμός goLearn που επιμορφώνει δεκάδες χιλιάδες ενήλικες σε όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο για μοριοδότηση στο Δημόσιο και στον ΑΣΕΠ, παρέχοντας μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Αγγλικών και Υπολογιστών, συμμετέχει ως Πάροχος Κατάρτισης στο Voucher για δεκάδες χιλιάδες ανέργους που παρέχει επίδομα έως 1000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Τα προγράμματα κατάρτισης υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης– NextGenerationEU

Voucher Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. – Από 15-12 επιλέγετε πρόγραμμα κατάρτισης και goLearn στο voucher.gov.gr
Για όσους έχουν λάβει ΚΑΥΑΣ από τις 15 Δεκεμβρίου 2023 ανοίγει η διαδικασία επιλογής παρόχου και προγράμματος κατάρτισης στο Voucher.gov.gr

Μπείτε τώρα στο Voucher.gov.gr και διαλέξτε πρόγραμμα κατάρτισης και την goLearn ώστε να ξεκινήσετε άμεσα.

Εφόσον είστε στην Αττική, έχετε λάβει ΚΑΥΑΣ και είστε στο Μητρώο Ωφελουμένων επιλέξετε πάροχο και πρόγραμμα κατάρτισης goLearn στο Voucher.gov.gr. Όλες οι οδηγίες εδώ: https://www.golearn.gr/voucher-anergon-v-kyklos-odigies-epilogis-parohoy-kai-programmatos-katartisis

Εναλλακτικά, κλείστε τώρα ραντεβού στο goLearn για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε πάροχο – πρόγραμμα κατάρτισης και να ενταχθείτε στο τμήμα της επιλογής σας την ίδια στιγμή. Κλείστε ραντεβού εδώ: https://forms.gle/dWYBZtHk5f1XP6rq6.