Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνουν τα λεφτά – Η ημερομηνία

Πλησιάζει άλλη μια πληρωμή για το επίδομα θέρμανση στη χώρα μας. Πότε θα λάβετε τα χρήματα.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνουν τα λεφτά - Η ημερομηνία

Χιλιάδες είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης σε όλη τη χώρα…

Έρχεται άλλη μια πληρωμή το επόμενο διάστημα. Πότε θα γίνει σε όσους του δικαιούνται;

Όπως είναι γνωστό, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης έλαβαν πληρωμή στις 29 Φεβρουαρίου, δηλαδή όταν και πληρώθηκε η δεύτερη δόση.

Η πληρωμή αυτή αφορούσε σε τιμολογογημένες αγορές με ημερομηνία έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και με την προϋπόθεση να έχουν καταχωριστεί τα απαιτούμενα στοιχεία έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Τότε θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης

Αυτή τη στιγμή, μένει άλλη μία δόση του επιδόματος θέρμανσης να καταβληθεί και αυτή αναμένεται να γίνει έως την 30ή Απριλίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.

Επισημαίνεται ότι το παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να εκδοθεί στον ΑΦΜ του αιτούντος, δηλαδή στον ΑΦΜ που αντιστοιχεί στους TAXISnet κωδικούς με τους οποίους υποβλήθηκε ή θα υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση.

Μάλιστα, για όσους έλαβαν πέρυσι διπλάσιο επίδομα θέρμανσης, θα λάβουν ως προκαταβολή στο ήμισυ του συνολικού καταβληθέντος επιδόματος.

Υπενθυμίζεται πως τα καύσιμα που καλύπτονται από το επίδομα θέρμανσης είναι το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, το φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη), το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα, η βιομάζα (πέλετ) και η θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.