Επίδομα voucher 300 ευρώ: Νέοι δικαιούχοι, νέα κριτήρια

Έρχεται νέο επίδομα voucher, το οποίο φτάνει μέχρι και τα 300 ευρώ συνολικά. Δείτε ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι και τα νέα κριτήρια.

Επίδομα voucher 300 ευρώ: Νέοι δικαιούχοι, νέα κριτήρια

Έρχεται μέσα στο επόμενο διάστημα νέο επίδομα voucher, το οποίο φτάνει μέχρι και τα 300 ευρώ συνολικά. Δείτε ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι και τα νέα κριτήρια.

Πιο αναλυτικά τον ερχομό του sports pass, ενός νέου voucher 300 ευρώ που θα αφορά μαθητές της Α’ Γυμνασίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Από εκεί και πέρα ο Υπουργείο Παιδείας καθιερώνει ένα νέο επίδομα, το sports pass, ύψους 300 ευρώ που απευθύνεται σε μαθητές Α Γυμνασίου με τελικό στόχο την ενεργό συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

Επίδομα voucher 300 ευρώ – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε

Τον ερχομό του sports pass, ενός νέου voucher 300 ευρώ που θα αφορά μαθητές της Α’ Γυμνασίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Το Υπουργείο Παιδείας καθιερώνει ένα νέο επίδομα, το sports pass, ύψους 300 ευρώ που απευθύνεται σε μαθητές Α Γυμνασίου με τελικό στόχο την ενεργό συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, όπως προαναγγέλλεται μέσω του ετήσιου σχεδίου δράσης του αρμόδιου Υπουργείου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024 το «Sport Pass», ένα voucher στον αθλητισμό, που θα δοθεί για πρώτη φορά σε παιδιά οικογενειών από χαμηλότερα οικονομικά στρώματα προκειμένου να έχουν το δικαίωμα στην άθληση σε σωματεία της περιοχής τους.

Έρχεται επίδομα voucher 300 ευρώ για μαθητές Γυμνασίου – Ποιοι το δικαιούνται

Το εν λόγω voucher ύψους 300 ευρώ απευθύνεται σε περίπου 35.000 μαθητές της Α Γυμνασίου όλης της χώρας που θα πληρούν οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινήσεις για τα κριτήρια αυτά.

Πρόκειται για μια οικονομική ενίσχυση που εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάδειξης του αθλητισμού στην κοινωνία. Οι μαθητές που θα το λάβουν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Στα 2.500 ευρώ αυξάνεται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα το νέο ακαδημαϊκό έτος που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή. Η αύξηση των 500 ευρώ αφορά φοιτητές που φοιτούν μακριά από τις εστίες τους, σε Περιφερειακά Πανεπιστήμια, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Επομένως η αύξηση του επιδόματος δεν θα εφαρμοστεί για όλους όσοι σπουδάζουν μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους. Η αύξηση αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες με σχετική τροπολογία στη Βουλή. Στην τροπολογία θα ορίζονται πλέον τρία διαφορετικά ποσά επιδόματος για 4 κατηγορίες δικαιούχων φοιτητών.

Ειδικότερα το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Στα 2.500 ευρώ από 2.000 ευρώ σήμερα για όσους συγκατοικούν, δηλαδή ενοικιάζουν σπίτι μαζί με άλλους (τουλάχιστον ένα συγκάτοικο και παραπάνω) εφόσον φοιτούν σε Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας, μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικία τους.
  • Στα 2.000 ευρώ από 1.500 σήμερα ως επίδομα στέγασης χωρίς συγκατοίκηση, για φοίτηση σε Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας, εκτός μονίμου κατοικίας τους.
  • Στα 2.000 ευρώ (ίδιο με φέτος) για όσους ενοικιάζουν από κοινού και συστεγάζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά προέρχονται από άλλες πόλεις ή περιοχές της χώρας.
  • 1.500 ευρώ για όσους σπουδάζουν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και ενοικιάζουν μόνοι τους σπίτι, προερχόμενοι από άλλες πόλεις ή περιοχές της χώρας.

Για να λάβει κάποιος φοιτητής το επίδομα στέγασης θα πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του σε άλλη πόλη από αυτή που δηλώνει ως κύρια κατοικία του, στην οποία ο ίδιος ή οι γονείς του δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.

Τα εισοδηματικά κριτήρια
Για τη χορήγηση το επιδόματος λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδημα. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του, από κάθε πηγή.

Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους:

Για αιτήσεις που αφορούν προπτυχιακούς φοιτητές που εισάγονται και εγγράφονται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.
Για κάθε άλλη περίπτωση, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.