Έρχεται νέο κανάλι – Θα «ταράξει» τα νερά στην τηλεόραση

Η δημιουργία ενός νέου ραδιοτηλεοπτικού περιφερειακού ομίλου στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να αποτελεί στόχο τόσο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη.

Έρχεται νέο κανάλι – Θα «ταράξει» τα νερά στην τηλεόραση

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον της κεντρικής κυβέρνησης, με τον αρμόδιο υπουργό, Παύλο Μαρινάκη, να είναι σε επαφή με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξεταστεί η νομοθετική διαδικασία που θα επιτρέψει τη λειτουργία του νέου ομίλου. Αυτό φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αναβάθμιση των μέσων ενημέρωσης στην περιοχή και τη δημιουργία ενός πιο δυναμικού παίκτη στον χώρο της ραδιοτηλεόρασης.

Το φιλόδοξο πλάνο  αναμένει την έγκριση και την υποστήριξη της κυβέρνησης, και η προσδοκία είναι να δημιουργηθεί ένας σοβαρός νέος τοπικός παίκτης στον χώρο της ραδιοτηλεόρασης.

Η ενδιαφέρουσα αυτή αναπτυξιακή κίνηση δείχνει μια προσπάθεια για ανανέωση και ενίσχυση του μέσου ενημέρωσης στην συμπρωτεύουσα, παράλληλα με την επέκταση των δραστηριοτήτων των αρχών της πόλης. Οι πόροι που έχουν εξασφαλιστεί για το έργο αυτό φαίνεται να είναι ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίησή του.

Αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί η δημιουργία ενός νέου καναλιού με περιφερειακή εμβέλεια σίγουρα θα ενδυναμώσει τον χώρο της ενημέρωσης και του πολιτικού διαλόγου στην περιοχή. Είναι αξιοσημείωτο πως αυτή η προσπάθεια φαίνεται να έχει την υποστήριξη τόσο των τοπικών αρχών όσο και της κυβέρνησης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχή υλοποίηση και λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.