Έρχεται τουρκο-κινεζική εταιρεία στην Ελλάδα – Τι θα πουλάει

Γερό επενδυτικό μπάσιμο θα κάνει στη χώρα μας μια εταιρεία τουρκοκινεζικών συμφερόντων. Ποιος ο τομέας δράσης της.

Έρχεται τουρκο-κινεζική εταιρεία στην Ελλάδα - Τι θα πουλάει

Ξένη εταιρεία είναι έτοιμη να επεκταθεί και στη χώρα μας…

Πρόκειται για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ο λόγος για την Trendyol, τουρκο-κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ειδών μόδας, καλλυντικών, βιβλίων κ.λπ., που ελέγχεται από την Alibaba (κατέχει το 76,1%), έχει σχέδια επέκτασης στην Ελλάδα εντός του α’ τριμήνου του 2024.

Το νέο φέρεται να αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Trendyol, Erdem Inan. Ο Παντελής Γιαννούλης, σύμβουλος ΟΕΥ Α’ της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι, μεταφέρει πληροφορίες του τοπικού Tύπου που θέλουν τον Inan να προωθεί τα σχέδια επέκτασης της πλατφόρμας στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, με αφετηρία τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Αργότερα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Άλλη μια εταιρεία έρχεται στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα έρχεται η αμερικανο-ολλανδική Elastic που έλαβε, πριν από μερικές ημέρες, την απαιτούμενη έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα.

Οι προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία ώστε η εταιρεία να λειτουργεί στην Ελλάδα είναι να εμφανίζει ετήσιες δαπάνες ύψους 100.000 ευρώ και να απασχολεί τουλάχιστον τέσσερις εργαζομένους.

Η Elastic αναπτύσσει λύσεις για επιχειρήσεις και εξειδικεύεται στη δημιουργία μηχανών αναζήτησης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και έχουν ως βασικά χαρακτηριστικά την ευχρηστία, την εμφάνιση των πιο σχετικών αποτελεσμάτων και την ολοκληρωμένη οπτικοποίησή τους.

Η εταιρεία εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς κύκλο εργασιών της τάξεως των 310 εκατ. δολ., με ποσό 288 εκατ. δολ. να προέρχεται από συνδρομές, ενώ η μεικτή κερδοφορία ανέρχεται σε 239 εκατ. δολ.

Σε ετήσια βάση πέρυσι η Elastic κατέγραψε συνολικό κύκλο εργασιών ελαφρώς υψηλότερο από 1 δισ. δολ., μεικτά κέρδη 770 εκατ. δολ. και λειτουργικές ζημίες 245,7 εκατ. δολ.