Έσκασε έκτακτη ανακοίνωση από την Cosmote – Σας αφορά όλους

Έκτακτη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε από την εταιρεία, Cosmote, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική και σας αφορά όλους.

Έσκασε έκτακτη ανακοίνωση από την Cosmote - Σας αφορά όλους

Έκτακτη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε από την εταιρεία, Cosmote, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική και σας αφορά όλους, καθώς καταργείται μια συγκεκριμένη υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά ανακοινώνεται ότι από τις 15 Απριλίου 2024 καταργείται η υπηρεσία περιαγωγής COSMOTE Traveller, για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου, οικιακούς και εταιρικούς, της COSMOTE.

Τέλος, ι συνδρομητές της ανωτέρω υπηρεσίας, έχουν το δικαίωμα μέχρι τις 11 Απριλίου 2024 να επιλέξουν είτε να χρεώνονται με τις βασικές χρεώσεις περιαγωγής, όπου θα χρεώνονται ανά μονάδα χρέωσης ανάλογα με την υπηρεσία που χρησιμοποιούν.

Έκτακτη ανακοίνωση από την Cosmote – Δείτε αναλυτικά

Ανακοινώνεται ότι από τις 15 Απριλίου 2024 καταργείται η υπηρεσία περιαγωγής COSMOTE Traveller, για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου, οικιακούς και εταιρικούς, της COSMOTE. Οι συνδρομητές της ανωτέρω υπηρεσίας, έχουν το δικαίωμα μέχρι τις 11 Απριλίου 2024 να επιλέξουν είτε να χρεώνονται με τις βασικές χρεώσεις περιαγωγής, όπου θα χρεώνονται ανά μονάδα χρέωσης ανάλογα με την υπηρεσία που χρησιμοποιούν (φωνής, SMS και δεδομένων) ή να μεταβούν στην αντίστοιχη υπηρεσία περιαγωγής COSMOTE Travel Pass όπου θα χρεώνονται με μια ημερήσια χρέωση για να μπορούν να χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη χρήση του προγράμματός τους κατά την περιαγωγή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συνδρομητές που δεν θα επιλέξουν κάτι από τα παραπάνω μέχρι τις 11 Απριλίου 2024 , είτε μέσω της ενημέρωσης που λάβουν στην συσκευή τους, είτε καλώντας στην Εξυπηρέτηση Πελατών COSMOTE, τότε από τις 15 Απριλίου θα μεταβούν αυτομάτως στην υπηρεσία COSMOTE Travel Pass, έχοντας φυσικά το δικαίωμα να αλλάξουν την επιλογή τους οποτεδήποτε το επιθυμούν.

Πληροφορίες για τις βασικές χρεώσεις περιαγωγής εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υπηρεσία COSMOTE Travel Pass μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα Cosmote.gr Για περισσότερες πληροφορίες και την ομαλή σας μετάβαση, μπορείτε να καλέσετε την Εξυπηρέτηση Πελατών της COSMOTE στο 13888 (χρέωση 0,21€/κλήση από κινητό COSMOTE, συμπ. ΦΠΑ) ή την Εξυπηρέτηση Εταιρικών Πελατών COSMOTE στο 13818 (χωρίς χρέωση από εταιρικό κινητό COSMOTE). Η χρέωση για κλήσεις προς τον αριθμό 13888 από άλλα δίκτυα είναι σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου του καλούντος.

Cosmote: H Cosmote σε ενημέρωση προς τα μέσα ενημέρωσης, μιλά για τις σημαντικές εκπτώσεις που έχουν γίνει σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2019, η πραγματική μέση τιμή, προ φόρων, για τα δεδομένα κινητής έχει μειωθεί κατά 85%, από 1,6 €/GB σε 0,3 €/GB., ενώ οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 50% στα δημοφιλή προγράμματα κινητής με πάγιο, καθώς και στην καρτοκινητή.

Αντίστοιχα στη σταθερή, οι τιμές στα δημοφιλέστερα προγράμματα (ταχύτητες 50 Mbps και 100Mbps) έχουν μειωθεί κατά 30% περίπου.

Σημειώνεται ότι η τιμή ανά Mbps μειώθηκε κατά 26%, έπειτα από την πρωτοβουλία του Ομίλου ΟΤΕ να αναβαθμίσει δωρεάν τις ταχύτητες των συνδρομητών που δεν είχαν ακόμα πρόσβαση σε οπτική ίνα μέχρι το σπίτι.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2023 ένας πελάτης COSMOTE μπορούσε να απολαμβάνει ταχύτητες 500Mbps, μέσω FTTH, σε χαμηλότερη τιμή από εκείνη για ταχύτητες 100Mbps το 2020.

Οι μειώσεις τιμών στις τηλεπικοινωνίες επιβεβαιώνονται και από το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), ο οποίος το Δεκέμβριο του 2023 σημείωσε αύξηση 3,5%, ενώ για τις τηλεπικοινωνίες πτώση 3,2%. Αντίστοιχα, για το 2022, ενώ ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 9,65%, ο ΔΤΚ Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 2,44%.

Cosmote: «Βόμβα» μεγατόνων – Καταργεί τις κάρτες SIM

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές του techmaniacs, η Cosmote θα προβεί στην κατάργηση όλων των extra SIM σε όλα τα συμβόλαια κινητής Cosmote.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να βγάλεις μια extra SIM για να αξιοποιήσεις τα GB του προγράμματος σου.

Οι extra SIM στη Cosmote είχαν κόστος 3 ευρώ το μήνα η κάθε μια και ήταν ό,τι πιο value for money υπάρχει στο χώρο. Στο Cosmote Gigamax Unlimited, οι περισσότεροι χρήστες αυτού του προγράμματος έχουν καταργήσει τη σταθερή και έχουν αγοράσει και extra SIM βάζοντές τες σε πλήθος συσκευών ή σε άλλα σπίτια.

Δεν υπάρχει πιο οικονομικό συμβόλαιο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η τιμή ήταν χώμα μαζί με τις extra SIM και μάλλον θέλει να εφαρμόσει κάποια άλλη πολιτική η οποία δεν έχει διευκρινιστεί προς τα παρόν.

Οι αποκλειστικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι η Cosmote δεν θα καταργήσει τις κάρτες που έχουν εκδωθεί ήδη και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στη λήξη των συμβολαίων, δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει κάποιο όριο στις έξτρα SIM που έχουν ήδη εκδοθεί.

Η Vodafone έχει όριο τα 300GB σε αυτές τις κάρτες.

Είναι μεγάλο πλήγμα αν καταργήσει και τις υπάρχουσες σε συμβόλαια, αν και αναμένεται να δίνει τη δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης.