Εθνική Λυρική Σκηνή: Στείλτε το βιογραφικό σας, άνοιξε θέση εργασίας

Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναζητά έναν συνεργάτη ως  Υπεύθυνο/η Επικοινωνίας. Το Έργο αφορά στην πραγματοποίηση 45 παραστάσεων εντός 2 ετών σε πολιτιστικούς χώρους, σχολεία ή άλλες κατάλληλες εγκαταστάσεις της επικράτειας. Η προθεσμία υποβολής αίτησης μαζί με τα αιτούμενα δικαιολογητικά λήγει στις 19.03.20244 και ώρα 12.00.

Εθνική Λυρική Σκηνή: Στείλτε το βιογραφικό σας, άνοιξε θέση εργασίας

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, γνωστοποιεί την πρόθεση να προβεί στη σύναψη σύμβασης εργασίας με έναν/μια (1) συνεργάτη/ιδα ως Υπεύθυνο/η Επικοινωνίας Έργου. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προβολή και επικοινωνία των δράσεων του έργου σύμφωνα με τα αναφερόμενα παρακάτω καθήκοντα και απαιτούμενα προσόντα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 1 «Η ΕΛΣ στην περιφέρεια: εκπαιδευτικές δράσεις & συμβουλευτική υποστήριξη» του Έργου «Sub.1.44 Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην περιφέρεια: εκπαιδευτικές δράσεις & συμβουλευτική υποστήριξη», το οποίο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΤΑ 014/ αριθ. Ενάριθμου Έργου 2023ΤΑ01400065), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Next Generation EU.

Το Έργο αφορά την πραγματοποίηση 45 παραστάσεων σε 2 έτη σε πολιτιστικούς χώρους, σχολεία ή άλλες κατάλληλες εγκαταστάσεις της επικράτειας και ενδεικτικά αναφέρονται: Μυτιλήνη, Λήμνος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Λέρος, Ρόδος, Καστελόριζο κ.λπ. Ωφελούμενοι του έργου εκτιμάται ότι θα είναι κατ’ ελάχιστο 2.500 παιδιά ηλικίας 5-15 ετών.

Ο/η συνεργάτης/ιδαθα επιφορτιστεί στο πλαίσιο της ενασχόλησής του κατά την εργασία του με την προβολή και την επικοινωνία των δράσεων του έργου στους προορισμούς της περιοδείας, αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο πανελλαδικής εμβέλειας, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα των δράσεων του έργου και η θετική υποδοχή τους από τις τοπικές κοινωνίες.

Λίγα λόγια για την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ιδρύθηκε το 1939. Από την πρώτη στιγμή, παράλληλα με την όπερα, καλλιεργήθηκαν εξίσου η οπερέτα και ο χορός. Η ΕΛΣ έχει ήδη εγκατασταθεί στο νέο της σπίτι στο ΚΠΙΣΝ, εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο στην πολυετή ιστορία της. Στις νέες της εγκαταστάσεις έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την πολυσχιδή της δραστηριότητα, ως καλλιτεχνικός αλλά και εκπαιδευτικός οργανισμός: όπερα, μπαλέτο, πειραματικά projects, παιδικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, προετοιμασία της επόμενης γενιάς χορευτών και κοινωφελείς δράσεις, συνθέτουν τις δράσεις της. Η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος με την απαράμιλλη ακουστική και αισθητική και τις μοναδικές τεχνικές προδιαγραφές, και η Εναλλακτική Σκηνή, ένας πολυμορφικός χώρος πειραματισμού και αναζήτησης, μαζί με τους υπερσύγχρονους βοηθητικούς χώρους, δίνουν απεριόριστες δυνατότητες στην ΕΛΣ να διαδραματίσει έναν ακόμα πιο ουσιαστικό ρόλο στην καλλιτεχνική δημιουργία της χώρας.

To 2017, αποτέλεσε για την Εθνική Λυρική Σκηνή έτος ορόσημο, καθώς μεταστεγάστηκε από τη μικρή κλίμακα του Θεάτρου Ολύμπια στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κατά τη διάρκεια του έτους αυτού, η ΕΛΣ ολοκλήρωσε με επιτυχία την περίοδο δοκιμαστικής της λειτουργίας κατά την οποία δεν σταμάτησε ούτε στιγμή την καλλιτεχνική της δραστηριότητα. Το αθηναϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να δει κατά τη δοκιμαστική περίοδο στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (ΑΣΝ) μια μεγάλη παραγωγή όπερας, τον Μάκβεθ του Βέρντι και το τρίπτυχο χορού Τοπία από το Μπαλέτο της ΕΛΣ. Οι μεγάλες πρωτιές της χρονιάς ξεκίνησαν από την Εναλλακτική Σκηνή, όπου για πρώτη φορά παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία η πρώτη παραγγελία μιούζικαλ της ΕΛΣ, ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή. Τον Οκτώβριο του 2017, η επίσημη έναρξη της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος με μια μεγάλη επιτυχία διεθνούς απήχησης, την Ηλέκτρα του Στράους. Η παραγωγή αυτή σηματοδότησε μια σειρά από άλλες πρωτιές: για πρώτη φορά το έργο παρουσιάστηκε από την ΕΛΣ και για πρώτη φορά η σπουδαία Αγνή Μπάλτσα τραγούδησε στην ΕΛΣ.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ