Έτσι θα πιάνουν ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ αμάξια – Τι έρχεται

Έρχεται από το Σεπτέμβριο νέος τρόπος από την κυβέρνηση προκειμένου να μην ξεφεύγει κανείς.

Έτσι θα πιάνουν ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ αμάξια - Τι έρχεται

Τέλος τα ανασφάλιστα και τα χωρίς ΚΤΕΟ αυτοκίνητα μετά από αυτό που ετοιμάζεται…

Πρόκειται για ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα από την ΑΑΔΕ που θα έρθει από Σεπτέμβριο.

Τι θα κοιτάει το νέο σύστημα

Ενεργοποιείται ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών ελέγχων αξιοποιώντας διαφορετικές βάσεις δεδομένων του Δημοσίου για τον εντοπισμό:

-ανασφάλιστων οχημάτων,

-οχημάτων που δεν έχουν υποβληθεί σε έλεγχο ΚΤΕΟ,

-οχημάτων των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας ή τις οφειλές που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση μεταβίβασης.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε εξάμηνη βάση από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) με ηλεκτρονική διασταύρωση δεδομένων από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, από το μητρώο Ασφαλισμένων Οχημάτων του Επικουρικού Κεφαλαίου, της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και του ΤAXISnet.

Ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ και η αστυνομία θα στήνουν «μπλόκα» σε διόδια, λιμάνια και άλλα σημεία του οδικού δικτύου της χώρας για να εντοπίσουν οχήματα τα οποία ενώ έχουν τεθεί σε καθεστώς ακινησίας συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους. Οι έλεγχοι θα γίνονται μέσω φορητών σκάνερ. Μια ειδική εφαρμογή θα σαρώνει και θα «διαβάζει» τις πινακίδες των οχημάτων και θα «χτυπάει» κόκκινο κάθε φορά που θα εντοπίζει αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Τα πρόστιμα σε περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος είναι 500 ευρώ για τα επιβατηγά, 250 ευρώ για τα δίκυκλα και 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία. Για τα τέλη κυκλοφορίας, βεβαιώνεται το διπλάσιο του ποσού που αναλογεί, ενώ για ΚΤΕ επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο. Αν εντοπιστεί σε κίνηση όχημα που έχει τεθεί σε ακινησία, το ποσό ανέρχεται στα 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής στα 30.000 ευρώ.