Εξελίξεις για όσους έχουν Τράπεζα Πειραιώς – Τι αλλάζει με ταμεία και κάρτες

Εξελίξεις υπάρχουν για τον κόσμο που διαθέτει Τράπεζα Πειραιώς, καθώς θα υπάρξουν αλλαγές σε διάφορους τομείς.

Εξελίξεις για όσους έχουν Τράπεζα Πειραιώς - Τι αλλάζει με ταμεία και κάρτες

Η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να προχωρήσει στο επόμενο διάστημα σε αρκετές αλλαγές, οι οποίες αφορούν τα ταμεία αλλά και τις κάτρες με όσουν διαθέτουν λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα να πρέπει να ενημερωθούν σχετικά.

Ουσιαστικά η  ανανέωση της εταιρικής εικόνας ήταν μόνο η αρχή για την Τράπεζα Πειραιώς καθώς το επόμενο διάστημα θα αλλάξει ριζικά η φιλοσοφία και ο τρόπος εξυπηρέτησης σε όλα τα καταστήματα της.

Από εκεί και πέρα η αλλαγή της εταιρικής εικόνας ήταν το πρώτο βήμα σε μία σειρά από αλλαγές που έρχονται στην Τράπεζα Πειραιώς σε ότι αφορά τις σχέσεις της με τους πελάτες.

Η Τράπεζα Πειραιώς αλλάζει αρκετά πράγματα – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Η ανανέωση της εταιρικής εικόνας ήταν μόνο η αρχή για την Τράπεζα Πειραιώς καθώς το επόμενο διάστημα θα αλλάξει ριζικά η φιλοσοφία και ο τρόπος εξυπηρέτησης σε όλα τα καταστήματα της.

H αλλαγή της εταιρικής εικόνας ήταν το πρώτο βήμα σε μία σειρά από αλλαγές που έρχονται στην Τράπεζα Πειραιώς σε ότι αφορά τις σχέσεις της με τους πελάτες. Έτσι το επόμενο διάστημα η νέα εικόνα από το εξωτερικών των καταστημάτων θα περάσει και στο εσωτερικό ανταποκρινόμενη τόσο στην στροφή στην ψηφιοποίηση όσο και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Ένα ταμείο ανά κατάστημα και αίθουσες συσκέψεων

Όπως ανέφεραν χθες, κατά την διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης με αφορμή την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας,τόσο ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου όσο και ο επικεφαλής του retail, Βασίλης Κουτεντάκης, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στην τράπεζα σε ψηφιακή μορφή ξεπερνούν πλέον το 98%. Με αυτό ως βασικό δεδομένο πλέον στο εσωτερικό των καταστημάτων της τράπεζας η βασική αλλαγή είναι ότι θα υπάρχει πλέον μόνο ένα ταμείο και ένας ταμίας για εξυπηρέτηση των εγχρήματων συναλλαγών. Σε ορισμένα καταστήματα θα αυξηθούν τα ATM και τα μηχανήματα για την εξυπηρέτηση των πελατών και όπου χρειάζεται θα υπάρξει και βοηθός για την εξοικείωση χρήσης τους.

Παράλληλα εντός των καταστημάτων θα δημιουργηθούν χώροι συσκέψεων όπου οι πελάτες της τράπεζας θα επεξεργάζονται μαζί με τους συμβούλους της θέματα που τους αφορούν όπως για παράδειγμα χρηματοδοτικά εργαλεία, αξιοποίηση κεφαλαίων σε εναλλακτικές λύσεις κ.α.. Σε αυτά τα πλαίσια η Τράπεζα προωθεί και προτείνει την διαδικασία των ραντεβού για την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της Πειραιώς στο flash.gr «αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε μέσα από την νέα αρχιτεκτονική στο εσωτερικό των καταστημάτων είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση. Να είναι ξεκάθαροι οι χώροι που θα εξυπηρετείται ο πελάτης και να αποφύγουμε το φαινόμενο που είχαμε έως τώρα, δηλαδή ο ενδιαφερόμενος για οτιδήποτε χρειαζόταν απευθύνονταν στον ταμεία γιατί με αυτόν είχε μία εξοικείωση λόγω συναλλαγών».

Οι αλλαγές, μετά από την πιλοτική περίοδο, ξεκίνησαν από χθες και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς καθώς περίπου 10 καταστήματα την εβδομάδα θα ανακαινίζονται στην νέα τους μορφή. Στόχος της διοίκησης είναι η νέα αρχιτεκτονική και φιλοσοφία να έχει υλοποιηθεί στο σύνολο του δικτύου έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2025.

Η διπλή αλλαγή στις κάρτες

Πέρα από τις αλλαγές στα καταστήματα ριζική ανανέωση υπάρχει και σε επίπεδο των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών της τράπεζας. Μάλιστα πρόκειται για μία διπλή αλλαγή της οποίας η πρώτη φάση έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου έξι μήνες. Το πρώτο σκέλος, που είναι ήδη σε εξέλιξη, αφορά την συνεργασία με την Visa για αντικατάσταση των καρτών που δεν ήταν κάτω από το σήμα της και το δεύτερο το rebranding και την αποστολή πάνω από 10.000.000 καρτών με το νέο λογότυπο.

Όλες οι νέες κάρτες που εκδίδονται και αποστέλλονται είναι Visa και με το νέο λογότυπο ενώ σε βάθος ενός χρόνου θα γίνει και η αντικατάσταση των υπολοίπων ανεξαρτήτως εάν οι πιστωτικές ή debit κάρτες λήγουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το εικαστικό θα αλλάξει σταδιακά το επόμενο διάστημα και στις κάρτες σε ηλεκτρονική μορφή στα wallet των smartphones.