Εύκολη τούρτα παγωτό με σοκολάτα και καραμέλα

Αν αγαπάς τη σοκολάτα και δεν μπορείς να αντισταθείς στην καραμέλα, αυτή η τούρτα παγωτό είναι το ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση. Με πλούσια στρώματα παγωτού, τραγανή βάση μπισκότου και υπέροχη σάλτσα καραμέλας, θα γίνει το αγαπημένο σου καλοκαιρινό γλυκό!

Εύκολη τούρτα παγωτό με σοκολάτα και καραμέλα

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, τίποτα δεν συγκρίνεται με μια απολαυστική τούρτα παγωτό για να δροσίσει τις στιγμές μας. Ο συνδυασμός σοκολάτας και καραμέλας προσφέρει τη γευστική πολυτέλεια που αξίζει κάθε γιορτή – ή και απλώς μια μέρα που θέλεις να κακομάθεις τον εαυτό σου. Με αυτή τη συνταγή, θα φτιάξεις μια τούρτα που εντυπωσιάζει τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση, χωρίς την ανάγκη παγωτομηχανής.

Τούρτα παγωτό με σοκολάτα και καραμέλα – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Αναμονή στην κατάψυξη: 6 ώρες (ή όλη νύχτα)

Υλικά

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα Oreo ή digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το παγωτό σοκολάτα:
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. κακάο

Για τη σάλτσα καραμέλας:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Μια πρέζα αλάτι (για αλμυρή καραμέλα)

Για διακόσμηση (προαιρετικά):

  • Τρίμμα σοκολάτας
  • Σπασμένα μπισκότα
  • Καραμέλες ή φουντούκια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βάση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο (διάμετρος 22-24 εκ.). Πιέζουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε το παγωτό σοκολάτα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε πάνω από τη βάση και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα:
Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει κεχριμπαρένιο χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Συναρμολόγηση:
Όταν η τούρτα έχει παγώσει, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα καραμέλας και στολίζουμε με ό,τι θέλουμε (π.χ. τρίμμα σοκολάτας, ξηρούς καρπούς). Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι το σερβίρισμα.