Γεμιστά μπισκότα με λεμόνι γεμάτα άρωμα και γεύση

Αν αγαπάς τα αρώματα των εσπεριδοειδών και λαχταράς μια γλυκιά απόλαυση που να ισορροπεί ανάμεσα στο τραγανό και το βελούδινο, τότε αυτά τα μπισκότα γεμιστά με lλαχταριστή κρέμα κρέμα λεμόνι θα γίνουν το νέο αγαπημένο σου σπιτικό γλυκό.

Γεμιστά μπισκότα με λεμόνι γεμάτα άρωμα και γεύση

Σήμερα σας προτείνω μια λαχταριστή συνταγή για μπισκότα που κρύβουν στο εσωτερικό τους μια φίνα, ξινούτσικη γέμιση λεμονιού. Ελαφρώς τραγανά εξωτερικά, βελούδινα και αρωματικά μέσα – το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σας.

Γεμιστά μπισκότα με λεμόνι: Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 12–15 λεπτά

  • Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Για τα μπισκότα:

Για τη γέμιση λεμονιού:

  • 100 ml χυμός λεμονιού (περίπου 2 λεμόνια)

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 80 γρ. ζάχαρη

  • 1 αυγό + 1 κρόκος

  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ

  • 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προετοιμασία της γέμισης λεμονιού

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο και το κορν φλάουρ.

  2. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

  3. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  4. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει καλά και τοποθετήστε στο ψυγείο να σφίξει.

Βήμα 2: Ετοιμασία της ζύμης

  1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.

  2. Προσθέστε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.

  3. Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και ζυμώστε απαλά μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.

  4. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 3: Πλάσιμο και ψήσιμο

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C (στις αντιστάσεις).

  2. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο 3-4 χιλιοστά και κόψτε στρογγυλά μπισκότα.

  3. Ψήστε για 12–15 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα στις άκρες.

  4. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 4: Συναρμολόγηση

  1. Πάρτε ένα μπισκότο, βάλτε ένα κουταλάκι γέμιση λεμονιού και κλείστε με ένα δεύτερο μπισκότο.

  2. Πιέστε ελαφρά και αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

 Tips

  • Αν θέλετε πιο τραγανά μπισκότα, ψήστε για 2 λεπτά παραπάνω.

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τζίντζερ ή βανίλια στη γέμιση για επιπλέον άρωμα.

  • Τα γεμιστά μπισκότα διατηρούνται για 4-5 ημέρες στο ψυγείο.

  • Δοκιμάστε να τα πασπαλίσετε με λίγη άχνη πριν το σερβίρισμα.