Γλυκιά πίτσα με φρούτα, σοκολάτα & πλούσια καραμέλα
Η γλυκιά πίτσα με φρούτα, σοκολάτα & πλούσια καραμέλα είναι μια απολαυστική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Αν αγαπάς την πίτσα αλλά θες μια πιο γλυκιά εκδοχή, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει! Φρέσκα φρούτα, λαχταριστή σοκολάτα και σπιτική καραμέλα ενώνονται πάνω σε αφράτη ζύμη και δημιουργούν το απόλυτο γλυκό. Είναι ιδανική για πάρτι, επιδόρπιο ή απλώς για όταν θες κάτι ιδιαίτερο!
Γλυκιά πίτσα με φρούτα, σοκολάτα & πλούσια καραμέλα – Υλικά
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 150 ml χλιαρό γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα (ή γάλακτος), λιωμένη
- 1 μπανάνα, κομμένη σε φέτες
- 6-8 φράουλες, κομμένες στα δύο
- 1 κ.σ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
- 1 κ.σ. σπασμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
Για τη σπιτική καραμέλα:
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Προετοιμασία της ζύμης: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και το λιωμένο βούτυρο, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ψήσιμο της βάσης: Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό δίσκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Ετοιμασία της καραμέλας: Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε τη ζάχαρη μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια βελούδινη καραμέλα.
Συναρμολόγηση της γλυκιάς πίτσας: Αλείφουμε τη βάση με τη λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας, τις φράουλες, τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τα ξηροκάρπια. Περιχύνουμε με τη σπιτική καραμέλα και απολαμβάνουμε αμέσως!
Tips για τέλειο αποτέλεσμα
- Για πιο τραγανή ζύμη, ψήσε την ελαφρώς πριν προσθέσεις την επικάλυψη.
- Μπορείς να προσθέσεις λίγο τυρί μασκαρπόνε για μια πιο πλούσια γεύση.
- Σέρβιρέ τη με παγωτό βανίλια για μια έξτρα απόλαυση!
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις