«Καμπανάκι» από Καλλιάνο – «Προετοιμαστείτε από τώρα, πάρτε βαρύ εξοπλισμό»

Την πρόβλεψή του για το επόμενο Σαββατοκύριακο έδωσε ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Τι έρχεται;

«Καμπανάκι» από Καλλιάνο - «Προετοιμαστείτε από τώρα, πάρτε βαρύ εξοπλισμό»

Μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας όπως προκύπτει από τα όσα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος…

Δύο… κύματα ψύχους με το ένα να είναι πιο δυνατό από το άλλο. Τι πρέπει να περιμένουμε.

«Δύο ψυχρές εισβολές. Από αύριο μέχρι και την Πέμπτη αλλάζουν όλα. Από τα Βαλκάνια έρχεται το ψύχος. Μονοψήφιες θερμοκρασίες παντού. Μέχρι και 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις από τα 600 μέτρα και πάνω. Από τη Θεσσαλία και κάτω θα έχουμε βροχές, δυνατές κατά τόπους.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο δείχνει να έρχεται κάτι πιο ισχυρό το κύμα κρύου, με περισσότερα χιόνια όπως φαίνεται ακόμη και σε περιοχές της Αττικής σε χαμηλότερα υψόμετρα. Από Παρασκευή έως και Κυριακή αυτό το σκηνικό.

Μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι 8 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή όμως δεν μπορούμε να πούμε τίποτα απολύτως σίγουρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος μετεωρολόγος του Mega.

Ο καιρός την Τρίτη 9/1 από το meteo.gr

Κακοκαιρία με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα κυρίως της βόρειας χώρας, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε πτώση, περισσότερο αισθητή στα ανατολικά.
Πιο αναλυτικά:

Για την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024 προβλέπονται βροχές στα ανατολικά τμήματα, καταιγίδες στην Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, αλλά και σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Νότια Πελοπόννησο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 2 βαθμούς), 7 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 3 έως τους 9 βαθμούς στην Ήπειρο), 11 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 10 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 12 έως 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία αισθητή πτώση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με χιονόνερο κατά διαστήματα και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, έως το απόγευμα περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.